(SIDE2:) I 2001 gikk den første runden av virkelighetsdramaet «Big Brother» av stabelen på norske TV-skjermer. Lars Joakim Ringom stakk av med seieren i programmet hvor deltkarne blir filmet døgnet rundt.

Nå satser TV 2 Bliss på nok en runde med skandaleprogrammet som er kjent for mye kropp, alkohol og intriger.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Høyere aldersgrense?
- Vi mener det er et godt konsept, som vil passe godt på Bliss. Det er grunnen til at vi går i gang med «Big Brother», ikke på grunna v trashelementet som har hengt ved det, sier programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2 til VG.

Kanalen søker både unge og gamle deltakere til innspillingen som starter i august/september.

- Det viktigste er personene som bor i huset, så vi ønsker å ha bredde i castingen. Vi vil ikke ha med noen under 18 år, og det kan godt hende det blir høyere aldersgrense enn det også. Utlysningen av søknader vil skje i god tid før påske, sier Andresen.

Kanalen er i gang med å jobbe med konseptet, men reglene om at deltakerne skal være innelåst i et hus i omtrent 100 dager ligger fast.

«Big Brother» ble opprinnelig oppfunnet av nederlenderen John de Mol, og er blitt sendt i 19 forskjellige land. Innholdet har vært så å si det samme hele veien - deltakerne oppholder seg i et felles hus hvor det filmes døgnet rundt, og en og en blir stemt ut av TV-seerne inntil én person gjenstår som vinner.