Gå til sidens hovedinnhold

Viser dette bildet en Bigfoot?

John Stoneman har tatt noen oppsiktsvekkende bilder.

Wow, stopp internett!

De neste avsnittene og bildene i denne artikkelen vil mest sannsynlig endre livet ditt totalt og oppfatningen du hadde av en logisk verden.

Men før du leser videre, still deg selv disse spørsmålene: Eksisterer Loch Ness-monsteret? Har det levd enhjørninger i Nord-Korea? Finnes det en Bigfoot i de nordamerikanske skoger?

«Nei», «nei» og «ja» er svarene, i hvert fall om bildene tatt av amerikaneren John Stoneman viser seg å være ekte.

57-åringen satt nemlig i bilen på vei gjennom Kinzua State Park i Pennsylvania når han oppdaget ikke bare én, men to store håret skapninger i skogen.

Stoneman stoppet bilen, tok fram kameraet og knipset noen bilder av de to apelignende skapningene, skriver Huffington Post.

Til HNGN fortalte Stoneman at han selv er en skeptiker.

– Jeg er en skeptiker selv. Jeg tror ikke på overnaturlige ting, men dette var ikke en bjørn og du kan se at skapningen har pels. Den er bredere over skuldrene og blir smalere nedover livet, mens en bjørn er større i midten og står oppreist på en annen måte med potene ut til siden. Denne skapningen står mer som en mann, som en Bigfoot, mener Stoneman.

Fotografen mener også at bjørner i området er mye mindre enn skapningen han har tatt bilde av.

Bildene har ennå ikke blitt verifisert, men det er ikke første gang det har kommet inn rapporter om Bigfoot i Pennsylvania.

Josh Stevens, en doktorstipendiat ved Pennsylvania State University, ga i forrige måned ut et kart som har samlet alle observasjoner av Bigfooter over 92 år.

Se oversikten her.

Ikke alene

Men det er ikke bare Stoneman som i de siste ukene har kommet med ymse påstander om at Bigfoot eksisterer.

På en pressekonferanse i Dallas, Texas i september la en gruppe forskere fram DNA-prøver som de mener beviser at fantasidyret lever i de amerikanske skoger.

Forskerne på pressekonferansen la i tillegg fram en rekke videoer der de hevder å ha filmet diverse Bigfooter ute i det fri.

Klippene er visstnok en del av en kommende dokumentar forskerne har laget.

Kritikerne har dog ikke latt seg imponere og mener klippene og «DNA-bevisene» bare er fabrikkert humbug.

HTML EMBED

Fant fot

Observasjoner av Bigfoot er ikke noe nytt, men håndfaste bevis er det verre med.

En rekke videoklipp har blitt presentert over årenes løp, men prøver, hår eller andre bevis har man ikke klart å finne.

Tidligere var det allikevel noen som klødde seg ekstra hardt i hodebunnen da to gutter fant en stor fot i skogen.

I slutten av mars kom nemlig to gutter på tur over en fot som lå og råtnet i skogen i nærheten av Quincy i delstaten Massachusetts. Guttene kontaktet lokalt politi ved Lakeville Police Department, som kom og tok bilder av foten før de så sendte den inn til en rettsmedisiner for diverse tester.

Da prøvene kom tilbake fikk svaret alle de involverte til undre over hva de hadde funnet.

Selv politiet var ikke helt sikre.

– Politisjef Frank Alvuhuera sendte foten inn for prøver som nå viser seg å ikke være menneskelig, dette til tross for at foten ser ut til å ha fem tær, sier politiet i en pressemeldingen til lokalavisen Patriot Ledger.

God gammeldags myte

Myten om Bigfoot, eller Sasquatch som den også kalles, skal ha sitt opphav blant nordamerikanske indianerstammer.

Bigfooten skal visstnok kunne bli mellom to og tre meter høy, veie over 200 kilo og skal være dekket i rødfarget pels.

Til tross for at de fleste forskere hevder at Bigfoot kun er en myte, har flere observasjoner av dyret blitt rapportert flere ganger over årenes løp. Bilder og videosnutter av disse observasjonene har også blitt vist fram, men håndfast bevis på Bigfoots eksistens har man ikke.

Ifølge Wikipedia er det noen forskere som delvis tror på myten om dyret, og viser til fotavtrykk, vitneobservasjonene og bilder som bevis.

HTML EMBED

En Bigfoot skal senest ha blitt observert i delstaten Pennsylvania i 2007 av jegeren Rick Jacobs. Hans jaktkamera ble automatisk utløst av bevegelse, og tok noen bilder som fikk nasjonal oppmerksomhet i USA.

Jacobs donerte bildene til The Bigfoot Field Researchers Organization som loggfører og kontrollerer alle vitneobservasjoner som blir gjort av det mytiske dyret.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken