Gå til sidens hovedinnhold

Think: – Ville tenkt meg veldig godt om før kjøp nå!

Brooms bilekspert anbefaler å se seg om etter noe annet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Registrerer at dere skriver svært mye om elektriske biler på Broom og håper derfor dere kan gi meg et lite tips i den forbindelse.

Vi vurderer å kjøpe en elbil til kona som jobber to mil unna, og både har bomring og muligheten til å kjøre i kollektivfelt deler av turen til og fra jobben. Slik sett vil jo en elbil være midt i blinken, kombinert med lave driftsutgifter.

Bilen vil knapt ha annen anvendelse, og vi ser derfor ikke noe poeng i å legge spesielt mye penger i dette. Det vil være en ren bruksbil til og fra jobb og kanskje en sjelden gang til små ærender i nærområdet.

Etter å ha studert bruktmarkedet litt nærmere, har jeg begynt å vurdere en Think i stedet for en av de nyere elbilene. Vi kan spare en god del penger på det og som sagt er bruksområdet begrenset. Hva er din mening om dette?

Hilsen Kristian.

LES OGSÅ: Land Rover Freelander: Det er faktisk mulig å elske denne bilen

Benny svarer:

Hei Kristian.

Ja, det er elbilfeber her i Norge for tiden. Det merker vi i Broom også på mange henvendelser og ikke minst stor aktivitet i kommentarfeltene under sakene våre. Det liker vi!

Det er ikke bare nye elbiler som går unna som varmt hvetebrød.

Det skjer også mye på bruktmarkedet og der har nok Think de siste årene havnet kraftig i skyggen av nyere og langt mer moderne konkurrenter.

Slik sett skjønner jeg tanken din. Du kan spare mye på å kjøpe Think, kontra biler som Mitsubishi i-MiEV og Nissan Leaf. Men jeg sliter virkelig med å anbefale noen å gjøre det.

Saken er jo at Think er langt mer primitiv og har mye mindre personbilfølelse enn disse konkurrentene.

Satt litt på spissen: Du merker at denne kommer fra et lagerskur ute i Aurskog – mens de andre er produsert på digre bilfabrikker og har helt andre utviklingsbudsjetter i bånn.

Think hadde sin lille storhetstid (hvis vi kan kalle det noe sånt) før de store bilprodusentene kom på banen. De hadde dessverre fint lite å svare med da det skjedde – og dermed var det også fort kroken på døra.

Nå er nok dette ganske tungsolgte saker og det er grunn til å frykte et stort verditap også i årene framover. Dermed er jeg slett ikke sikker på om totaløkonomien vil være særlig god, selv om du slipper unna med mindre penger når du kjøper nå.

Det blir neppe enklere å få OK pris for en Think i årene som kommer, snarere tvert imot.

Hvem kunne tro dette om Think?

Ble frakjørt

Jeg synes også sikkerhetsaspektet er viktig når man kjøper en bil. Jeg ville ikke sittet i en Think i en krasj på landevei. Bilen er bitte liten og konstruksjonen er langt unna det som skal til for å få gode resultater i krasjtester, for eksempel hos Euro NCAP. Det vakte jo ikke rent liten oppmerksomhet i sin tid da Think ikke ville levere biler til test hos dem.

Mitsubishi I-MIEV og tvillingmodellene fra Citroën og Peugeot er slik jeg ser det langt bedre kjøp, selv om de koster litt mer.

Disse sliter samtidig med litt samme problem som Think, men da i forhold til Nissan Leaf.

LES OGSÅ: – Vi kan få et prisras på elbil

Da Leaf kom på markedet, føles trekløveret plutselig veldig frakjørt og de har fått litt juling på bruktmarkedet siden. Derfor er det her veldig gode muligheter for å prute, kanskje særlig på de to franske merkene som nok går litt under radaren hos mange.

Bruktprisene på Leaf er også under press, mye takket være stor bruktimport.

Jeg ville derfor brukt litt tid på dette, satt meg skikkelig inn i prisbildet – og ikke vært redd for å presse pris på alle disse modellene.

Lykke til med elektrisk valg!

Think: Tenk – så var det slutt igjen!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Denne saken ble først publisert på Broom.no. Les også:

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken