Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt Norges mest solgte bil

Bil og motor

En bil kjører fra alle konkurrentene.

Vi skal ikke gå langt tilbake i tid før det var nesten utenkelig at en elbil kunne toppe registreringsstatistikkene for nybiler i Norge.

Det var først i 2013 at det virkelig store elbil-gjennombruddet kom. Og siden har pilene bare pekt én vei: Oppover!

De rykende ferske februartallene viser at Nissan Leaf holder stand som Norges mest solgte bil. Den toppet suverent statistikken for januar og øker litt til i forhold til bilen på plassen bak også i februar. Da snakker vi om Toyota Auris. Den eneste bilen som klarte å snike seg foran Leaf i februar, var VW Golf.

Mer enn doblet

Så langt i år er det registrert 1134 Leaf-eksemplarer, mot 1016 på Toyota Auris og 953 på VW Golf. Deretter er det en stor luke ned til Skoda Octavia på fjerdeplass, der snakker vi om 686 biler.

Leaf har mer enn doblet salget sitt så langt i år, sammenlignet med de to første månedene av 2012.

Denne ene modellen har nå en markedsandel på fem prosent, med det står den for en stor del av Nissan-salget her hjemme.

Nissan Leaf er en stor suksess på det norske markedet. Men i Sverige går det trått.

800 nordmenn kjøpte denne usett

Tesla kjører forbi

Tesla Model S har lenge vært den store snakkisen på bilfronten. Men på registreringsstatistikken må den finne seg i å være solid frakjørt av Leaf. Model S startet litt svakt i januar, men i februar kom det langt flere biler til landet.

Til sammen ble det registrert 431 eksemplarer av Model S denne måneden. Det gir den samlet sett en åttendeplass. Tesla krabber også stadig oppover på merkeoversikten. Nå er de på 15. plass her i Norge, foran tradisjonsrike bilmerker som Citroën, Hyundai, Subaru og Opel.

Elbil-utgaven står nok også for en vesentlig del av salget på VW up! Denne småbilen er akkurat nå nummer ti her til lands og har doblet salget fra i fjor. e-up! heter el-versjonen som har fått gode kritikker og tydeligvis truffet markedet hjemme.

En Toyota er snillest i hybridklassen – les mer om den her:

Ravende godt

Bilen med størst økning så langt i 2014, er Suzuki SX4 S Cross. Dette er en kompakt SUV med gunstige priser som har klart å skape ny aktivitet ute hos Suzuki-forhandlerne, der har det vært heller dødt de siste årene. S Cross øker med hele 367 prosent kontra de to første månedene i 2013.

Også Toyota RAV4 øker voldsomt, opp 237,2 prosent. Her har en ny modell virkelig gitt vind i seilene. RAV4 har nå passert Mazda CX-5 der salget butter litt så langt i år.

Minus for Golf

Hva så i andre en del av skalaen? Den svakeste starten på året har Mitsubishi Outlander fått, den rygger tilbake 37,5 prosent. Deretter følger Mazda CX-5 – mens Volvo V40 tar tredjeplassen på minustoppen.

V40 er tilbake 29,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Så tar vi med at det også har startet ganske trått for bilen som har blitt Norges mest solgte i flere år på rad. VW Golf har en tilbakegang på 32,5 prosent så langt i år. Noe sier oss at det kan komme til å snu temmelig snart. Golf har også elbil-variant på gang, Her ble det åpnet for bestillinger i forrige uke, og responsen var enorm, over 1300 biler bare den første dagen.

Les saken: Solgte over 1300 biler – på ni timer

Ingen på topp 20

På merkefronten har Toyota startet best. De var Norges mest solgte bilmerke i januar, men i februar kjører VW forbi – så vidt. Det skiller nå bare drøyt 100 biler mellom de to erkerivalene.

BMW er oppe på en smått sensasjonell tredjeplass, det kommer nok neppe til å vare året ut. Nissan på fjerdeplass øker med hele 46,1 prosent og gjør det historisk bra i Norge akkurat nå. I motsatt ende av den skalaen må vi ta med Ford som er nede på åttendeplass. Fordsalget har bremset med hele 23,9 prosent så langt i år. Ford har ikke en eneste bilmodell inne blant de 20 mest solgte nå, det er dramatisk for et volummerke som Ford.

Tøff kamp: Ford Kuga møter VW Tiguan til duell

Dette er tallene for februar – og så langt i år:

Denne artikkelen ble først publisert på Broom.no. Les også:

Topp 10: Disse bilmerkene er mest premium

Rett og slett et veldig smart bilkjøp

Neida - lakken behøver ikke være skinnende blank lenger

Noen ganger er det ikke smart med pen dameKommentarer til denne saken