Når GM rydder så gjør de det skikkelig.

De siste årene har mange merker under konsernets paraply forsvunnet.

Vi snakker om bilmerker som Hummer, Pontiac, Saturn, Oldsmobile - og selvfølgelig Saab.

Nytt merke forsvinner

Nå er det klart at ytterligere en produsent blir offer for GMs fryktede feiekoster. Her snakker vi Holden, GMs merke i Australia.

Holden har produsert biler i over hundre år og har rike tradisjoner på hjemmemarkedet og enkelte land rundt. En god del eksemplarer har også kommet til blant annet det britiske markedet.

Produksjonen skal legges ned innen utgangen av 2017. Dermed mister rundt 6500 ansatte jobbene sine.

Mercury: Dette bilmerket forsvant også:

Effektive

Senest i forrige fikk vi vite at GM hadde besluttet at Chevrolet trekkes ut av Norge og Europa om kun kort tid. Nærmest uten at noen visste noe. Kynismen kan til tider være stor ...

Les mer om det her:

Holden er et gammelt og ærverdig selskap, med røtter tilbake til 1856. Den gang var det naturlig nok ikke biler de lagde, men saler til hester.

Allerede i 1908 begynte de med biler. I 1913 lagde de også motorsykler og sidevogner. De var med andre ord svært tidlig ute. Helt siden 1924 har de vært en del av GM-konsernet.

Mange av modellene fra Holden er kloner av allerede kjente GM-produkter, men ofte med en litt særegen vri. Vi kjenner igjen både Opel og Chevrolet i modellpaletten.

Men Holden er også kjent for å lage både små pickuper og ikke minst enkelte svært motorsterke modeller.

Dette er Broom-guttas beste Saab. minner:

Kan få store ringvirkninger

Tidligere i år slapp Ford nyheten om at de stopper med all bilproduksjon i Australia. Dermed er det bare Toyota og Holden igjen på det store kontinentet.

Les også: Pickupen som kjører fra de fleste kommer fra Holden

Når Holden forsvinner, vil dette trolig også påvirke Toyota. Mange mener det da ikke lenger er liv laga for egen bilproduksjon "down under". Kun én bilfabrikk er for lite til at større antall underleverandører med tilknytning til bilindustrien kan overleve.

Denne saken ble først publisert på Broom.no. Les også: