Gå til sidens hovedinnhold

Bilen som holder styr på deg

Den elektroniske assistenten i denne kjerra leser e-posten for deg og holder styr på avtaleboka.

Ser den ikke morsom ut? Og husk at dette er en Lincoln, stor som Ford Focus i lengden og satt sammen over samme tekniske lest.

Og vi som forbinder Lincoln med skipsliknende farkoster som på veien oppfører seg omtrent som badekar i rom sjø. Å firehjulssladde med Lincoln Town Car under trygge forhold kan knapt beskrives det må simpelt hen bare oppleves!

Men nå skal selv Lincoln krympes for å tilfredsstille president Omabas kommende CO2-krav.

I hvert fall leker Ford med tanken, selv om Lincoln C befinner seg langt unna samlebåndene i Detroit.

Finner fram

Denne korte bilen har plass til tre i forsetet og tre bak. Men på to området skiller den seg ut: Bilen har ikke rattnav, og den personlige assistenten i kommunikasjonsanlegget leser ikke bare e-posten for deg, men holder styr på avtaleboka, telefonsamtaler og adresser slik at du finner fram til rett sted til rett tid.

Bensinmotor

J. Mays, Fords designsjef, bekrefter at Lincoln C ikke minst er en studie om så små premiumbiler kan bygges lønnsomme.

Lincoln C med glasstak, bygd av Aria Group i Irvine i California, skiller seg først og fremst ut på telematikkområdet og i interiøret.

For under panseret sitter det noe så kjedelig som en 180 hk bensinmotor. Ikke engang noe hybrid eller brenselceller, men den har såkalt EcoBoost og klarer 40 miles på en gallon (0,6 liter/mil) på motorveien.

Slike forbrukstall imponerer i USA, men fremkaller dessverre kun et langt gjesp i Europa.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021