Gå til sidens hovedinnhold

Her er Fords første elbil

Ford skal slippe flere elbiler og hybrider de neste årene. Først ut er en elektrisk Focus

Den elektriske Focus-en er Fords første konvensjonelle elbil, og den er ventet på veien i USA på tampen av 2011. Til Europa kommer den først i 2012.

Den elektriske Ford-en skal kunne fullades på 3-4 timer ved 240 V, noe selskapet hevder er halve tiden av hva Nissan Leaf trenger. Nissan har tidligere oppgitt at Leaf kan lades på under åtte timer i vanlig stikkontakt (Norge har 230 V), men at bilen kan hurtiglades opp til 80 prosent effekt på en halv time.

C-Max som hybrid

Den elektriske Focus-en er bare en av flere el-modeller og hybrider som Ford akter å lanserer de nærmeste årene. Et par hybrid-versjoner av Ford C-Max slippes for salg i Europa i løpet av 2013 - noe tidligere i USA.

Ifølge Ford skal plug-in-versjonen av C-Max ha en rekkevidde på 800 km, og ha bedre forbrukstall enn Chevrolet Volt.

Kommer med app

Elbilene og hybridene fra Ford er utstyrt med en ny versjon av MyFord Touch-systemet som kommuniserer med en MyFord Mobile-app for smarttelefoner slik at ma kan sjekke ladetid og rekkevidde.

El-Focus ble vist frem på Consumer Electronic Show-messen (CES) i Las Vegas nylig, og dukker også opp på bilmessen i Detroit som starter nå.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis