Gå til sidens hovedinnhold

Da Eva (62) trodde hun gikk vinteren i møte uten bil, ringte lokalavisen

Da det så ut til at hun måtte gå vinteren i møte uten bil, fikk Eva Siren Andresen en telefon fra lokalavisen.

SKØYEN/FROGNER: – Hørte jeg riktig? Er det virkelig sant?

Eva Siren Andresen (62), frivillig på Frogner seniorsenter, trodde knapt sine egne ører da hun fikk beskjed om at lokalavisen, Møller Bil Skøyen og CC Vest har kåret henne til vinner av Ildsjelbilen.

Datakurs og kultur

Prisen, der en lokal ildsjel får disponere en bil, en VW E-up, gratis i tre måneder, har så langt i år gått til leder og initiativtaker i Bygdø IL, Einar Kjerschow, og 18 år gamle Philipp Wendler som har drevet iPad-opplæring for eldre på Vinderen frivillighetssentral i tre år.

ILDSJELBILEN: Slik ser den ut, bilen som lokalavisen Ullern Avis Akersposten/Nordre Aker Budstikke/dittOslo, Møller Bil Skøyen og CC Vest har delt ut til lokale ildsjeler i bydelene i Oslo vest i 2014. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)


Nå har turen kommet til Eva S. Andresen. De siste fem årene har hun jobbet frivillig på Frogner seniorsenter. Der har hun holdt datakurs og sitter i kulturgruppa. Med 23 års fartstid som førstekonsulent i NAV, hjelper hun brukerne med søknader og klager. Hun er støttekontakt, og har tidligere vært telefonvakt for Kirkens S.O.S.

Det er Evas datter som nominerte sin mor til Ildsjelbilen.

«Jeg er stolt over at hun står på og deler sin kunnskap og har omsorg for andre» skriver Christine Maud Lund.

Trengte ny bil

Eva er plaget med leddgikt, og er derfor avhengig av bil i hverdagen. Nå har hennes egen bil nådd en anselig alder, og trenger utskifting. Eva har med gru sett på å gå en vinter i møte uten fungerende bil.

Men så ringte lokalavisen.

– Vi synes det er veldig hyggelig å kunne hjelpe deg, og sette pris på den innsatsen du gjør for samfunnet rundt deg. Takken for frivillig arbeid blir ofte glemt, sier salgskonsulent Thomas Ekeberg hos Møller Bil på Skøyen.

På flyttefot

Der har bilforretningen ligget siden 1956.

– Jeg husker at det alltid har vært bilforretning her, sier Andresen.

Men nå er bilforhandleren på flyttefot.

– Nå har vi blitt for store for lokalene. Tenk deg hvordan bilene så ut 1956. Nå er de både lengre og bredere, sier Ekeberg. Møller Bil flytter nemlig i januar til større, splitter nye lokaler ved siden av CC Vest på Lilleaker.

– Det har vært veldig hyggelig å hedre lokale Ildsjeler gjennom lokalavisene Ullern Avis/Akersposten, Nordre Aker Budstikke og dittOslo i de vestlige bydelene, sammen med aktører som Møller Bil og CC Vest, sier redaktør Fredrik Eckhoff. Han ønsker Eva S. Andresen lykke til med vinteren i Ildsjelbilen.

Les om de tidligere vinnerne av ildsjelbilen her!

LES MER OM FRIVILLIGHET HOS LOKALAVISENE:

Fotografen: – Å være frivillig er den mest meningsfulle jobben jeg har

Amerikaner jobber firvillig i Oslo under World Cup

Utslitt trebarnsmor fikk frivillig bestemor