Gå til sidens hovedinnhold

Sukkersøt vinner av «Årets Russebuss»!

Tre års arbeid, rundt 25 kilo godteri og god hjelp fra en blikkenslager gjorde Imaginarium til årets russebuss 2010.

NORDSTRAND: Det var en strålende fornøyd russejentegjeng som denne uken kunne motta diplomet, "Årets Russebuss 2010".

– Dette var et sjokk, helt uventet. Veldig moro, sier Ingunn Felin.

LES JURYENS BEGRUNNELSE: Å, herregud altså!

SE FLERE BILDER: Årets Russebuss 2010

Magiske speil

26 jenter, hovedsakelig fra Nordstrand-området, har jobbet med bussen Imaginarium siden første klasse på videregående. Konseptet er basert på filmen The Imaginarium of Doctor Parnassus. Bussen er delt inn i tre ulike rom, så det er noe for enhver smak. Fra det mørke skogrommet, til vannrommet og til slutt det rosa og lyse godterirommet.

Imaginarium er en ren jentebuss og det bærer den preg av med sine vakre speil, ekte portrettrammer, perler og 25 kilo snop i taket.

SE BILDENE: Imaginarium

– Tanken er at det er tre verdener med magiske speil. Hver gang man kommer gjennom et speil kommer du til en ny verden, forteller Ingunn Felin. Jentene har samarbeidet om designet av bussen.

– Det har vært en del kompromisser og bussen har forandret seg underveis. Noen har malt veggen en farge og så kommer noen andre og maler over. Sånn er det litt med jenter. Men den har blitt veldig bra og alle er fornøyde, sier Felin.

4000 dugnadstimer

Årets russebuss har kostet i overkant av en million kroner, men det ligger mange timers hardt arbeid bak pengene.

– Vi har jobbet gjennomsnittlig 150 dugnadstimer hver, forteller Ingunn Felin. Jentene har jobbet på konserter, som pakkehjelp på kjøpesenter, de har jobbet for Redd Barna, på programmet So you think you can dance, med varetellinger og mye mer. I tillegg til 150 dugnadstimer hver har det gått med utallige timer til å jobbe på bussen. Det er ikke gjort i en fei å egenhendig lime 25 kilo godteri i taket. Som fagekspert kom en russepappa som er blikkenslager godt med.

– Vi hadde ikke klart oss uten ham. 26 jenter som skulle begynne å snekre og hamre, nei det går ikke bra. Så han har gitt oss god veiledning og hjelp, forteller Ingunn. Og heldigvis har ikke russetiden blitt en nedtur.

– Nei absolutt ikke, det er bare så synd den snart er over, avslutter Ingunn Felin.

Klikk på linken for å se alle de fine bussene som deltok i kåringen av «Årets Russebuss 2010»

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv