(SIDE2): Britene har kallenavn og humor på det meste, spesielt når det kommer til fotball. Utrykket WAGs (Wives And Girlfriends of the England national football team) har blitt utvidet til å gjelde alle damer som dater en fotballproff.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Disse damene dyrkes som en egen kjendissjanger, noe som nok bidrar til at statusen til fotballgutta hos det motsatte kjønn blir enda høyere.

På bildet over ser du Jessica Lawlor, kjæresten til Manchester City-spilleren Stephen Ireland, når hun ankommer City of Manchester Stadium sammen med sin bror for å se kjæresten spille mot Fulham i helgen.

WAG-mobile
Bilen hun kjører har fått mye oppmerksomhet ettersom det er en spesialtilpasset Bentley som visstnok skal ha kostet Stephen Ireland svimlende 264 000 pund, eller i overkant av 2,4 millioner norske kroner.

Britisk presse spiller videre på fotballkjæreste-hypen, og den hvite Bentleyen har nå fått navnet WAG-mobile. Et navn de garantert kommer til å pleie også i årene fremover.

En annen som kjører standsmessig i Bentley er Stacey Giggs, på bildet under ser du henne når hun parkerer utenfor den eksklusive designerbutikken til Emporio Armani i Manchester tirsdag.

Penger, fotball og damer
Tre stikkord som ofte brukes i samme spalte. En annen som har fått oppslag på grunn av at han kjøpte dyr bil til kona, Coleen Rooney, er Manchester Uniteds Wayne Rooney. Han kjøpte også en Bentley til kona til over to millioner kroner.

Les mer om det: Rooney ga kona luksusbil

Dette skapte litt oppstyr ettersom Rooney selv er sponset av Mercedes. Ifølge denne kontrakten kan han nemlig benytte seg av alle toppmodellene fra Mercedes. I tillegg har han en Mercedes med sjåfør som han kan benytte når han vil.

Han er imidlertid pålagt å kjøre Mercedes til kamper og trening.

Les mer om Rooneys biler her: Denne bilen fikk han

United-spillernes bilpark
Svært mange fotballspillere har en enorm interesse for biler og midler til å kjøpe stort sett de bilene som er mulig å få kjøpt. Under ser du bilder tatt utenfor treningsfeltet til Manchester United, Carrington, i løpet av høsten.

De viser at United-spillerne kjører lite kollektivt, og helst alene. Navnet på hvem som kjører de ulike bilene ser du i bildetekstene.

PS: Om nysgjerrigheten din blir pirret av WAG-miljøet laget vi i forkant av Champions League-finalen i mai en oversikt over United-spillernes egen førsteellever, altså deres koner og kjærester. De bildene ser du her.