(YEYE): Uten bilbelte har du ingenting som fanger deg opp og holder deg på plass, skulle uhellet være ute. Dessverre er det altfor mange som ikke tar dette alvorlig. De siste bilbeltetellingene fra Statens Vegvesen viser at ca. ti prosent av bilførere og forsetepassasjerer lar være å bruke belte på turer i tettbygde strøk. Utenfor tettbygde strøk er det om lag seks prosent som lar være.

Av totalt 162 personer som omkom i bilulykke i 2006, var det 66 som ikke hadde brukt bilbelte. Dette utgjør hele 41 prosent av de omkomne. Trolig hadde 40 færre blitt drept i bilulykker hvert år hvis alle brukte belte.

Fotokonkurranse for unge
Statens Vegvesen setter nå fokus på hvor viktig det er å bruke bilbelte. Med fotokonkurransen ønsker de å oppfordre flere til å bruke belte. Samtidig vil 40 000 personer bli kontrollert for bilbeltebruk mellom 11. og 20. april.

Informasjon om konkurransen finner du nederst i saken

Statens Vegvesen oppfordrer til kreative motiver som kan gi assosiasjoner til bilbeltebruk. Bildene som blir trukket ut vil ikke erstatte motivene på skiltene langs veien, men bli vist på reklameplakater over hele landet.

Konkurransen har pågått en stund, så du må være rask – fristen går ut søndag 20. april.

Alle kan sende inn sine bilder, men det er spesielt unge som er invitert til å delta. 90 000 MMS er sendt ut til ungdom mellom 16-24 år, med invitasjon til konkurransen.

- Ønsker bredde og originalitet
Kampanjesjef Bjarte Skaugset, sier at det hadde vært morsomt om det kom inn flere forslag enn i filmkonkurransen i fjor. Den gangen kom det inn over 2100 forslag til manus.

- Men det viktigste er at vi får inn bilder med god bredde og originalitet.

Vil du sende inn dine bilbeltemotiv eller stemme på noen av bildene som er sendt inn?

Gå inn på vegvesen.no/bilbelte, eller send inn ditt forslag på MMS til 2210. Alle forslag må være inne senest 20. april 2008.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her