Gå til sidens hovedinnhold

Bilder fra Norge er blant mest sette saker i amerikansk storavis

Nærmere bestemt vakre Stavanger.

(SIDE2): Nuart festivalen i Stavanger, som er en feiring av Street Art, gikk av stabelen første uken i september, og for femte år på rad kom anerkjente artister fra hele verden til byen. Malerier, installasjoner og intervensjoner dukker opp over hele byen.

Selve festivalen varte fra 3. - 5. september, men utstillingen står fra 6. september til 11. oktober.

Nuart er verdensledende i feiringen av street art, ifølge en pressemelding fra festivalen, og de har også verden største undervisningsprogram i gatekunst, og melder at de når ut til over 2600 barn.

- Fokus for årets festival er igjen Situasjonisme, som i utgangspunktet
inspirerte punk og senere gatekunst og aktivistbevegelsene vi ser i dag. Vi er ute etter å fastsette hvor gatekunstkulturen kommer fra og i hvilken retning den er på vei: vi ønsker å grave dypere og legge denne kulturen
til en lang tradisjon for usanksjonært kreativitet på gata, slik at «de med makten» ikke markerer dette som en forbigående trend slik som de gjorde med graffiti på 1980-tallet, sier grunnlegger og direktør, Martyn Reed i pressemeldingen.

En rekke nøkkelpersoner fra bransjen har nå tatt turen til Stavanger, og blant dem er Jamie Rojo og Steven Harrington fra Brooklyn Street Art. Sistnevnte har laget et innlegg med fantastiske bilder fra Stavanger og Norge i den amerikanske storavisen Huffington Post, og søndag er det blant dagens mest leste saker.

Se noen av bildene deres her. Bildene er hentet fra deres Instagram-konto @bkstreetart.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken