HTML EMBED

BILDESPESIAL: Se de flotte bildene av noen av verdens mest spennende, forlatte steder.

Den greske matematikeren og filosofen Pytagoras skal en gang ha sagt «Allting må forandres, intet består».

Lite viste han om antikkens greske ruiner eller moderne byggverk.

Verden over eksisterer det i dag byer, bygninger og konstruksjoner som står øde og forlatt. Noen steder er lagt lagt øde på grunn av katastrofer (som Tsjernobyl), mens andre steder har fått lide av faktorer som jobbtørke.

På nettstedet Imgur har en funnet fram til et sett spektakulære bilder av forskjellige steder verden over som av en eller annen grunn er forlatt.

Bildene viser blant annet Hotel Salto del Tequendama i Colombia, som ryktes å være hjemsøkt etter sin storhetstid på 1920-tallet. I Bulgaria finner vi et mystisk monument på 1441 meter som skal hedre bulgarske opprørere fra slutten av 1800-tallet.

På 60-tallet bygget man fornøyelsesparken Nara Drømmeland i Japan, men i 2006 var det kroken på døra. Etter det har stedet stått urørt. I Japan finner vi også den forbudte øya Hashima. i Russland en forlatt gruve og i Italia ligger det en hel by med det heller uvanlige innbyggertallet null ...

Det gir en følelse av nostalgi å å se noen av disse forlatte stedene, men det finnes en oppside: Det gir noen helt fantastiske fotomuligheter.

PS. Hotel Salto del Tequendama i Colombia åpnet igjen i fjor, men da som et museum og ikke som hotell.

Se bildekarusellen med de 20 bildene i toppen av artikkelen.

HTML EMBED