Gå til sidens hovedinnhold

Bilene med best kvalitet

Toyota og Honda ruver et hode over andre merker på en amerikansk måling av kvalitet på lang sikt. Sjekk hvilke biler som gjør det bra og dårlig.

Det amerikanske selskapet J. D. Power måler hvert år ulike bilers driftssikkerhet. Målingen tar for seg tre år gamle biler og måler antall meldte problemer per 100 biler for hvert bilmerke. Det er altså 2001-modellene som er under lupen. Selskapet gjør også tilsvarende målinger for nye biler .

Ikke overraskende er toppen av listen dominert av luksusmerker. Toyotas luksusmodell Lexus kom best ut av det med 162 feil per 200 biler. Sammenlikner man de ulike selskapene, fremstår Toyota og Honda som de bilprodusentene som lager de mest robuste bilene. Bilene deres har i snitt henholdsvis 207 og 210 feil per 100 biler, mot et industrisnitt på 269.

– Ruver over de andre
– De to selskapene ruver et hode over alle andre. De var de første I bilindustrien som innså at det aller viktigste er å bygge kjøretøy som varer, sier Joe Ivers i J. D. Power.

I bånnsjiktet finner man selskaper som Hyundai, Volkswagen og Daewoo. Aller nederst er Land Rover, med 472 feil per hundre biler. Det er nesten fem feil per bil.

Toyota Corolla, utpekt som den mest stabile bilen i kompaktklassen, har 207 problemer per 100 biler. Det er godt under gjennomsnittet på 296 og en reduksjon på 30 feil i forhold til hva modellen oppnådde i fjor.

Merk at undersøkelsen er amerikansk, og enkelte europeiske merker ikke er med.

Her er ser du hvordan de forskjellige bilmerkene kommer ut:

¿ og vinnerne i noen kategorier:

Kompaktklasse

  1. Toyota Corolla
  2. Chevrolet Prizm
  3. Honda Insight

Mellomklasse, økonomi

  1. Chevrolet Malibu
  2. Nissan Altima
  3. Pontiac Grand Am

Mellomklasse, premium

  1. Toyota Avalon
  2. Buick Century
  3. Buick Regal
Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte