Gå til sidens hovedinnhold

Bilkjempe gasser på

Volkswagen presser arbeiderne til å jobbe mer. Det gir penger i kassen.

Europas største bilprodusent, Volkswagen, kommer med svært gode resultater fra andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Nettoresultatet klatret med sterke 42 prosent til 1,22 milliarder euro (9,76 milliarder kroner). Det er hele 22 prosent høyere enn det analytikerne hadde ventet.

Omsetningen vokste med 6,2 prosent til 28,2 milliarder euro (225,6 milliarder kroner).

Presser arbeiderne
Resultatøkningen kommer etter at de har kvittet seg med 20 prosent av den vesttyske arbeidsstyrken, og fått arbeiderne til å jobbe 4,2 timer til i uken uten ekstra lønn.

- Vi ser definitivt effektene av restruktureringstiltakene, sa Nathlan Kohlhoff, analytiker ved Unicredit i Munchen, til Bloomberg News.

- Resultatene er bedre enn det alle forventet, forteller Kohloff, som selv har hatt salgsanbefaling på aksjen.

Aksjen stiger 3,2 prosent i Frankfurt. VW har vært en svært god investering de siste årene, den har mer enn doblet seg.

Ett år før tiden
I tillegg skrur de opp estimatene. Hans Dieter Posch, finansdirektør i VW, sier selskapet vil ha et resultat før skatt på «minst» 5,1 milliarder dollar i år. Dette tilsvarer hva forhenværende konsernsjef Bernd Piscetsrieder tidligere som målsettingen å nå først i 2008.

Lite anbefalt
Adam Jones, en analytiker hos Morgan Stanley med kjøpsanbefaling på aksjen mener markedet «trenger å gjøre en selvransakelse».

- VW er en av de minst anbefalte aksjene i vår sektor, påpeker Jones overfor Bloomberg News, og legger til at resultatveksten er større en i noe annet bilselskap de har dekning på.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album