Gå til sidens hovedinnhold

9 ting du ikke visste om Bill Gates

Den tidligere Microsoft-sjefen stilte opp på intervju på Reddit.

Såkalte AMA-intervjuer (Ask Me Anything) har blitt stadig mer populære i det siste. I samme slengen har nettstedet Reddit blitt stedet hvor alle vil stille opp på nettopp slike intervjuer, og får raskt tusenvis av spørsmål tilsendt som de kan velge og vrake i.

Sist ut i dette den nye intervjutrenden er ingen mindre enn Microsoft-gründeren Bill Gates. Mannen som startet det gigantiske selskapet i USA, og som tjente seg styrtrik på å lisensiere ut det populære operativsystemet Windows.

Etter at han trakk seg som Microsofts leder i 2000 har han og kona drevet mye med veldedighet.

Så, la oss se på hva slags herlig informasjon vi kan grave ut fra Bill Gates' intervjurunde på nettet:

Fun fact 1: Han har en større PC-skjerm enn deg

Bill Gates bruker Windows 8. Kanskje ikke så veldig overraskende, men han ser på det som en plattform med store fordeler sammenlignet med andre plattformer.

Bill Gates brukte sin 80 tommer store Windows 8-whiteboard til å svare på Reddit-spørsmålene.

I samme slengen nevner han også at han nettopp har fått klørne sine i det nye Microsoft-nettbrettet Surface Pro, og elsker det.

Men, det stopper jo selvfølgelig ikke der. Har man vært verdens rikeste mann i flere år på rad, så trenger man noe tøffere. Derfor nevner han også at han bruker en 80-tommers Windows 8-presentasjonsskjerm til daglig.

Fun fact 2: Han liker cheeseburgere og barn

For å bevise at han fortsatt har bena godt plantet på jorda, forteller han at han finner gleder i billige ting også.

Det er tydeligvis ikke så mye, men tingene han nevner er barn, cheeseburgere og online-foredrag fra MIT.

Fun Fact 3: Han kunne blitt en matematiker

På et spørsmål om hva han hadde gjort hvis det ikke hadde vært for Microsoft, svarer Bill Gates at han antageligvis hadde satset på medisinstudier eller teoretisk matematikk.

Det forutsetter imidlertid at mikroprosessoren aldri hadde eksistert, og det hadde nok forandret verden vår langt mer enn vi engang kan forestille oss.

Fun Fact 4: Han liker både Antarktis og søppeldynger

Så, hva gjør egentlig en multimilliardær når han vil slappe av?

— Jeg elsker tennis, og jeg er en aktiv bridge-spiller. Jeg liker å gå på tur på interessante plasser med barna mine, som kraftverk, søppeldynger, Partikkelakseleratoren LHC, Antarktis og rakettsiloer (i Arizona). I tillegg leser jeg mye og ser på online-kurs.

Det er ytterst får mennesker i verden som kan nevne at han liker å besøke LHC og rakettsiloer i en bisetning, men Bill Gates er visst én av dem.

Fun Fact 5: Han elsker Norden

Flere ganger i intervjuet sier han Norden, og peker på at flere land bør gjøre som landene våre.

"Det hadde vært fint hvis alle myndigheter var så rasjonelle som de nordiske myndighetene."

"De nordiske landene gjør en god jobb med helse, akkurat som de gjør mange andre ting bra."

Fun Fact 6: Han har prøvd alt av Apple-utstyr

En bit ut i intervjuet ble Gates spurt om han noen gang hadde eid en Macintosh-maskin fra Apple. Ikke overraskende var svaret rimelig diplomatisk, hvor han påpeker at Microsoft har laget mye programvare for Mac.

Det kommer imidlertid en liten avsløring også, i form av at han faktisk har prøvd alt av Apple-produkter. Ikke verst, spør du oss.

Fun Fact 7: Han tror roboter snart blir populære:

Dette er en gladnyhet for oss som er glade i teknologi. Bill Gates ble spurt om hvilke teknologier han tror vil kunne ha like stor påvirkning på markedet som PC-en hadde i sin tid, og listen han kommer med har mye potensiale:

- Robotoer, altomfattende skjermer (skjermer over alt) og stemmeinteraksjon vil alle kunne forandre hvordan vi ser på "datamaskiner". Så fort de kan se, høre og lese (inkludert håndskrift) på en god måte, vil vi kunne jobbe med dem på en helt ny måte.

Fun Fact 8: Han hater dette bildet:

HTML EMBED

Som et siste ønske til følgerne sine, ba Gates om å få fjernet dette bildet fra nettet. .

Fun Fact 9: Han vil ikke dø

Av alle ting Bill Gates vil gjøre før han dør, er å ikke dø. Hæ?

En av Reddit-brukerne spurte nemlig Gates om hva som sto på hans «Bucket List», altså på hans liste over ting han vil gjøre før han dør. Svaret var enkelt, kort og greit:

"Ikke dø".

Med tanke på at dette er en mann med svimlende mye penger, en brennende interesse for teknologi og forskning og fortsatt mange år igjen før alderdommen setter inn, er det kanskje en liten sjanse for at Bill Gates vil bli verdens første eviglevende person.

Som flere kommentarer sa under uttalelsen hans:

"He has the technology!"

Denne artikkelen ble først publisert på teknofil.no. Les flere saker fra dem her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken