Gå til sidens hovedinnhold

Billig moro til Playstation 3!

Er de nyeste spillene på Playstation Store til Playstation 3 noe å samle på? Vi har testet dem alle.

(Spillmagasinet): Playstation Store er Sonys egen nettbutikk og lar deg hente ned ulike typer innhold direkte til din Playstation 3. Spilldemoer og trailere er gratis, mens ulike miniutvidelser, Playstation 1-klassikere og nedlastbare spill som oftest koster penger.

Vi har testet og skrevet om en del av spillene som har dukket opp på Playstation Store her og her. Her er det vi synes om det meste som har blitt sluppet siden sist eller snart er på plass.

PixelJunk Racers – 65 kroner

Med «PixelJunk Racers» har Japanske Q-Games gitt oss noe så sjeldent som et bilbanespill. Du tar kontroll over en liten bil og styrer bare hastigheten og hvilken bane du skal ligge i.

Målet ditt er å unngå de andre bilene og på den måten komme deg først i mål, passere et visst antall biler uten å krasje eller kjøre forbi såpass mange konkurrenter at bilen din blir til en ildkule og fyker rundt banen i rekordfart.

Kontrollen er intuitiv og sammen med flere er «PixelJunk Racers» helt suverent, alene blir det dessverre kjapt ensformig. Et annet problem er at spillet er forbeholdt HDTV-eiere, på vanlige fjernsyn er det veldig vanskelig å se de bittesmå bilene.

Snakeball – slippes innen april

Norske Ravn Studios PS3-debut er en moderne variant av den gamle klassikeren «Snake». Prikkene kommer nå i forskjellige farger, for å få poeng må du putte dem i riktig hull, og ulike fargekombinasjoner gjør så du tjener flere poeng.

Slangene, som ser mest ut som radiobiler med haler, har tilgang på diverse varierte våpen og spesielt flerspillerkampene er underholdende. Du må hele tiden vurdere om du skal satse på å samle poeng eller ødelegge for de andre, og våpnene åpner for en rekke ulike taktikker.

Alene er det dessverre litt ensformig og kjedelig, blant annet er ikke datamotstanderne akkurat verdens artigste å spille mot. I tillegg legger en kronglete kontroll en demper på hele opplevelsen, men sammen med flere hadde i hvert fall jeg det såpass artig at det ikke irriterte meg noe særlig.

Feel Ski – 65 kroner

Skispillsjangeren er ikke verdens største, men huser blant annet knallspill som «SSX»-serien. Slalåmspillet «Feel Ski» når ikke EAs vintersportsklassiker til knærne en gang.

For de 65 kronene får du to bakker og tre moduser, og det er det. Du mestrer bakkene i løpet av et par timer, og etter det er du stort sett overlatt til å prøve og slå andre spillere eller tidene deres.

Dessverre er sannsynligheten ekstremt liten for at du kommer til å gidde det, grafikken er kjip og kontrollsystemet alt annet enn godt. Spillet styres utelukkende ved at du beveger på kontrollen, og selv om den sitter ganske fort har spillet en stygg uvane for å tolke bevegelsene dine feil.

Resultatet er at du gang etter gang går på trynet, noe som selvfølgelig ikke er særlig artig. Styr med andre ord langt unna «Feel Ski».

Tori Emaki, Mesmerize og Aqua Vite – 25 kroner hver

(Mesmerize er delt opp i to pakker som hver koster 25 kroner).

Denne trioen krever at du har PlayStation Eye-kameraet og er mer interaktive skjermsparere enn spill. I «Tori Emaki» skal du guide en flokk fugler rundt ved å bevege på en av fingrene dine, «Mesmerize» byr på en rekke bakgrunner som reagerer på bevegelser, og «Aqua Vite» er et akvarium hvor du egentlig ikke kan gjøre noe som helst.

Hvis du har lyst til å se hvilke muligheter PlayStation Eye-åpner for er både «Tori Emaki» og «Mesmerize» verdt en titt, mens «Aqua Vite» fungerer greit som erstatter for de filmene folk bruker til å vise frem TV-ene sine.

Riff: Everyday Shooter - slippes plutselig

Hvis du er klar for en pause fra det fabelaktige «Super Stardust HD», men ikke har lyst til å bytte sjanger er «Everyday Shooter» verdt en titt. Spillet byr på en stilig tegnet grafikk, og går ut på at du skal skyte ned så mange romvesener som mulig før du stryker med.

Hver gang du knerter en fiende spiller spillet av en bestemt lyd, og spillet er laget sånn at du på den måten skaper din egen bakgrunnsmusikk.

Akkurat som i både «Super Stadust HD» og Xbox 360-klassikeren «Geometry Wars» tar det ikke lang tid før fiendene renner inn fra alle kanter. «Every Shooter» er intenst og byr på en høy vanskelighetsgrad, ferdighetene dine settes nesten med en gang på prøve.

Heldigvis klarer spillet å lokke deg til å spille mer og jeg storkoste meg. Du blir kjapt bedre og å klatre på rankinglistene er meget tilfredsstillende.

Hvis du er ute etter en avslappende spillopplevelse, bør du holde deg så langt unne dette som mulig. Er du derimot ute etter noe hektisk og avhengighetsdannende, er «Everyday Shooter» perfekt.

Piyotama – 40 kroner

Hvis det er en ting jeg savner til Playstation 3, så er det et skikkelig godt tenkespill. Mens 360-eiere blant annet kan nyte «Zuma», «Bejeweled» og «Hexic», har PS3-folket stort sett måttet nøye seg med Sudoku.

«Piyotama» bedrer heldigvis situasjonen litt. Du kan bare bytte ut de tre ytterste eggene på hver side av trestammen som spillet foregår i, og for å fjerne egg må du få fire eller flere med samme farge ved siden av hverandre.

Samtidig som du gjør alt dette fyller spillet på med egg og i starten er alt bare kaos. Heldigvis tar det ikke lang tid før du skjønner greia og når det først skjer blir spillet kjempeartig. «Piyotama» er i tillegg akkurat så avhengighetsdannende som et slikt spill skal være, og anbefales alle som har lyst til å gi de små grå noe å bryne seg på.

Toy Home – 59 kroner

Bilspillet «Toy Home» går ut på at du skal kjøre rundt i en liten lekebil i diverse omgivelser og passere en rekke punkter før tiden går ut. I tillegg kan du samle mynter og krasje i diverse ting for å få poeng.

Målet er å sanke så mange poeng som mulig og klatre på den verdensomspennende rankinglista, og det kommer antakeligvis til å ta lang tid før du går lei. Selv om det ikke er så mange omgivelser, er de smekkfulle av ulike måter du kan tjene poeng på.

Du kan også kjempe mot andre om å samle flest mulig mynter, og både alene og sammen med flere byr «Toy Home» på masse moro. Den glimrende styringen er også et pluss, spillet kontrolleres ved at du beveger på kontrollen og for en gangs skyld fungerer det helt perfekt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis