Få billig strømavtale til din bedrift

Fyll ut skjema å få tilbud på strøm til din bedrift

Få tilbud fra opptil 3 strømleverandører
Gratis og uforpliktende
Bytt nå og spar penger!
Bedrift
Borettslag

  Gå videre
  TILBAKE


   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på strøm for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   Gå videre
   TILBAKE

   Bedrift

   Strøm bedrift – Velg riktig strømavtale til din bedrift

   Som bedrift er det viktig at du har et bevisst forhold til din strømavtale. Her kan det nemlig være mye penger å spare. Dessverre har altfor mange bedrifter i dag et likegyldig forhold til strømavtalen. Det skal vi hjelpe deg ut av, og samtidig skal vi vise deg den beste strømavtale bedrift.

   Slik får du billigst strøm bedrift 

   De aller fleste vil ha så billig strømregning som mulig, men det er ikke alle som vet hvordan de skal gå frem for å finne den billigste og beste strømavtalen. Et godt tips på veien er å sammenligne flere strømleverandører og strømavtaler. 

   Å sammenligne er veldig enkelt, og du sparer masse av tid på å la en sammenligningstjeneste gjøre jobben for deg. Ved å sammenligne lar du også strømleverandørene i større grad konkurrere om å få virksomheten din som strømkunde, og konkurranse har det med å presse frem bedre vilkår. 

   Tre vanlige avtaler for bedrifter

   I Norge har vi tre vanlige strømavtaler, og det er spotpris, variabel strømpris og fastpris. Disse avtalene gjelder også i stor grad for strøm firma. Spotpris er historisk sett den billigste avtalen, men den er uforutsigbar. Uforutsigbarhet er ikke alltid det en bedrift ønsker seg. Uforutsigbarheten skyldes at prisen følger et gjennomsnitt av markedsprisen, og prisen på markedet svinger hele tiden. 

   Spotpris til bedrift

   Fordelen med spot er at din bedrift betaler lite for strømmen, når markedsprisen er lav. Ulempen er at denne avtalen fort blir dyr når markedsprisen svinger oppover og holder seg på en topp. 

   Fastpris til bedrift

   Energi til en fast pris er en dyrere avtale, men i motsetning til spotprisen er den forutsigbar. Med denne vil ditt firma betale det samme for strømmen hele året, og dere vil bli varslet om eventuelle prisendringer i god tid i forveien. Fordelen med denne strømavtalen er at dere ikke er sårbare for svingninger i markedet, som i perioder kan være store og kraftige. Ulempen er selvfølgelig at din bedrift ikke drar fordeler av en lavere strømpris de gangene markedsprisen er lav. For en bedrift kan imidlertid forutsigbarhet være det aller viktigste.

   Variabel strømpris er mindre populært 

   Variabel strømpris er en blanding mellom fastpris og spotpris. Denne avtalen består av en fast og en variabel del. Selv om den vil gi din bedrift noen prissvingninger gjennom året, er den ikke like utsatt for store svingninger som det spotprisen er. Variabel strømpris er generelt dyrere enn en spotprisavtale, men kan være billigere enn fastpris samtidig som det gir en viss forutsigbarhet. 

   Snakk med en rådgiver

   Kjøper du strøm på vegne av din bedrift, kan, kan du også snakke med en rådgiver eller ta kontakt med flere strømleverandører for å høre hva de kan tilby. Det kan være ekstra smart å sjekke ut Hafslund strøm bedrift. Hafslund har lang erfaring med å selge strøm til bedrifter. En del strømleverandører kan også skreddersy avtaler for bedrifter. 

   Sammendrag

   Bedrifter bruker mye mer strøm enn privatpersoner og andre husstander. Derfor er det viktig for en bedrift å ha en strømavtale som passer til forbruket og energibehovet. De vanligste strømavtalene er spotpris, fastpris og variabel pris. Mange strømleverandører kan også lage skreddersydde strømavtaler for bedrifter.

   Spotpris er historisk sett det som gir den billigste strømmen over tid. Denne følger et gjennomsnitt av markedsprisen på strøm. Fastpris gir en bedrift forutsigbarhet ved at man betaler den samme prisen året rundt. Variabel strømpris er en blanding av de første to. Prisen følger noen svingninger, men den er langt mer forutsigbar enn spotprisen. 

   Ofte stilte spørsmål om strøm til bedrift

   Må bedrifter betale nettleie?
   Ja, bedrifter må også betale nettleie på lik linje med private husstander.
   Hva skiller de vanlige strømavtalene?
   Spotpris følger svingningene på markedet, og er påvirket av prisen som Nord pool setter. Fastpris er forutsigbar ved at strømprisen er bundet i en gitt periode. Den er ikke utsatt for de samme svingningene som spotpris. Variabel strømpris er en blanding av de førstnevnte, og gir både forutsigbarhet samt at prisen vil i en viss grad følge markedet.
   Kan bedrifter få skreddersydde strømavtaler?
   Ja, enkelte strømleverandører kan tilby de skreddersydde løsningene, som passer best for bedriften.