Billig strøm i Bergen – Finn den billigste strømprisen i Bergen

I denne artikkelen skal vi ta for oss hvordan du får billig strøm i Bergen, og hvorfor du bør bytte strømleverandør. Vi går gjennom de viktigste punktene i strømavtalene og hva du må passe på når du skal ha en ny avtale.
Om du først har bestemt deg for å bytte leverandør står du i en svært gunstig posisjon. Det finnes en rekke store og små leverandører av billig strøm i Bergen og rundt om i landet, og alle konkurrerer om deg som kunde. Dette gjør at du kan være sikker på at du alltid får gode og billige tilbud fra leverandørene.
Når strømleverandørene skal tilby deg strømavtaler skiller de som regel mellom 3 ulike typer avtaler. Spotpris, variabel pris og fastpris, der spotpris er den vanligste avtalen for tiden. Det er fordi den ofte blir sett på som det billigste alternativet over lengre tid. Den er også den anbefalte avtalen av Forbrukerrådet. I fastpris vil du få en jevn pris der svingningene i strømprisen vil gå på leverandørens regning, men denne tryggheten blir ofte mindre lønnsom i lengden.
Finn den beste strømavtalen i Bergen
Når vi finner den beste strømavtalen for deg tar vi inn en rekke faktorer. Vi ser blant annet på data fra ulike strømleverandører, dine behov/kriterier og nettleien der du bor. På den måten kan vi regne frem det beste tilbudet tilpasset for deg til lavest mulig strømpris i Bergen.
Hvilken strømavtale bør jeg velge i Bergen?
Som nevnt over har Forbrukerrådet anbefalt spotpris som avtaleform. Spotpris vil si at du bare betaler for den nåværende strømprisen fortløpende. Prisen vil derfor gjerne variere fra time til time, og du vil dermed ikke ha den samme forutsigbarheten som med en fastpris på strømmen. Til tross for at spotprisene er like over hele landet vil de variere i påslag for forbruket ditt. Avtalen du velger bør derfor stå i stil med forbruket ditt. Om du bruker mye strøm bør du kanskje ikke gå for samme avtale som en som bruker mindre strøm. Hvilke tider på døgnet og hvor mange som bor i husstanden vil kunne være en annen faktor å ta med i valget ditt.
Hvordan bestemmes dagens strømpris i Bergen?
Dagens strømpris bestemmes på samme måte som mye annet ut ifra tilbud og etterspørsel. Dersom folk bruker mye strøm er det mange som etterspør strøm og prisene vil dermed øke, og på samme måte vil den bli billigere når færre bruker strøm.
Vær og årstid vil også påvirke strømprisene. Her kan vi skille mellom interne og eksterne faktorer. Interne faktorer kan være at perioder med varmt vær og mye sol vil gjøre at vi forbruker mindre strøm enn når det er kaldt og dårlig vær. Eksterne faktorer derimot kan være at mye nedbør vil skape mer vannkraft og dermed et større tilbud. Det kan også være hendelser i andre land som påvirker våre strømpriser ettersom Norge både importerer og eksporterer strøm.
Om strøm i Bergen og strøm region Vest
Norge er som du sikkert vet inndelt i fem forskjellige strøm regioner, disse fem strøm regionene er Vest (N05), Nord (N04), Midt (N03), Sør (N02) og Øst (N01). Bergen ligger i strøm regionen Vest. Denne regionene er kjen for å produsere mye siden store mengder av Norges vannkraft holder til her. Dessverre er det ikke en direkte sammenheng mellom produksjonsnivået av strøm og strømprisene. Dette skyldes at driften av strømnettet er fordelt på færre brukere, noe som øker utgiftene pr bruker. Det krevende terrenget på vestlandet fører også til høyere driftskostnader som igjen fører til høyere priser.
Heldigvis for de som bor i Bergen er at de er tilkoblet BKK nettet og kan derfor få en betydelig billigere strømregning enn de fleste andre i region vest. Grunnen til at det blir billigere for de som bor i Bergen er at det ofte er nettleien som utgjør hovedforskjellen på strømregningene. BKK Nett er et av de aller største nettselskapene her i landet og har derfor mulighet til å fordele driftskostnadene på svært mange kunder, noe som igjen gjør at du kan få lavere priser per kunde. Det at Bergen er tilkoblet BKK nettet er derfor svært gode nyheter for alle som er på utkikk etter billig strøm i Bergen.
Nettleie – må det betales?
Når du blir tilsendt strømregningen vil denne som oftest inkludere både strømkostnadene, som ofte står for rundt 30% av den totale regningen, og nettleien som står for rundt 30%. De siste 40% av den totale regningen går ofte til høye avgifter som blir betalt til staten. Problemet med nettleien er at dette alltid vil være monopolisert, og det vil derfor ikke være mulig å bytte til et annet nettselskap som kan tilby lavere nettleie.
Så dersom du har lyst på strøm så må du betale den samme nettleien uansett hvilken strømleverandør i Bergen du velger å benytte deg av. Hvis du har lyst til å finne ut av hvor mye av strømregningen du betaler i avgifter og nettleie kan du sjekke nettleiestatistikken til NVE ved å klikke her.
Strømprisen i Norge
Etter at strøm ble konkurranseutsatt i 1991 har det vært en enorm økning av antall strømleverandører i Bergen og Norge generelt. Hovedsakelig pleier konkurranse å være svært heldig for konsumentene, siden aktørene nå må konkurrere om kundene og derfor ofte må gå senke prisene sine. Dessverre har økt konkurranse også noen ulemper, en av disse er at det kan bli veldig vanskelig for konsumentene å se forskjell på seriøse aktører som leverer gode tjenester langsiktig og nye selskaper som bare benytter seg av gorilla markedsføring. Det finnes en rekke ulike seriøse og useriøse selskaper som tilbyr strømavtale i Bergen.
I Norge generelt er det relativt billig strøm dersom vi sammenligner oss med våre naboland, dette er fordi vi produserer relativt mye strøm. Norges svært kuperte landskap gjør at vi er blitt en stor internasjonal aktør når det kommer til å produsere fornybar strøm ved bruk av vannkraft.
Ofte stilte spørsmål om Strøm i Bergen
Det er for tiden svært enkelt å bytte strømleverandører i hele Norge. Som oftest kan du enten gjøre det over nett, eller ved å sende ringe til den strømleverandøren du har lyst til å bytte til. Om dagen er det også mange nordmenn som kan ha relativt mye å tjene på å ved bytte strømleverandør.
For å svare godt på dette spørsmålet vil jeg først se på når strømprisene er laveste i løpet av en dag, for deretter å se på når strømprisene er lavest årlig. Strømprisene varierer som sagt gjennom dagen og dette skyldes at det er store svingninger i etterspørselen av strøm.
Når etterspørselen etter strøm er høy vil også prisene bli høyere. Vanligvis vil strømprisene være høyest mellom klokken 7 og 10 om morgenen, og mellom 5 til 8 på kveldstid. Dersom vi ser på de årlige strømprisene vil disse også bygge på etterspørselen i markedet. Om vinteren så trenger folk å bruke mye mer strøm enn om sommeren til å varme opp boligene sine. Dette er en av grunnene til at strømmen i Bergen ofte er betydelig dyrere om vinteren enn den er om sommeren.
Ved å bruke vår sammenligningstjeneste kan du lett finne ut av hva som er den billigste avtalen i Bergen. Her sammenligner vi alle de forskjellige tilbudene som forskjellige leverandørene i Bergen gir til forbrukere. Slik at du kan finne den avtalen som passer deg best, og som gjøre at du kan spare mest mulig penger.