Billig Strøm i Drammen – Finn den billigste strømprisen i Drammen
Strøm og strømpriser er kilden til mye irritasjon og frustrasjon for svært mange av oss. Om vinteren snakker alle om hvor dyr strømmen er, og hvor mye vi betalte denne måneden i forhold til forrige måned. Så kommer det bedre dager, og da glemmer vi nesten strømprisene, regningen tar ikke knekken på budsjettet vårt. På slike dager er det også lett å glemme at det hadde vært lurt å ta seg noen minutter for å undersøke om det er muligheter til å få billigere strøm. I denne artikkelen skal vi forsøke å hjelpe litt med det.
Om strøm i Drammen og strømregion Øst
Som en grei start, er det lurt å vite hvilken strømregion man hører til. Norge er inndelt i flere strømregioner, og det kan være forskjeller i prisene fra region til region. De fem ulike regionene er: Vest (N05), Nord (N04), Midt (N03), Sør (N02) og Øst (N01). For oss som tilhører i Drammen er det region Øst (N01) som gjelder.
Vår region er kjennetegnet ved at befolkningstettheten er ganske høy. Dette fører igjen til at nettleien kan bli noe lavere for oss, fordi beløpet fordeles på flere personer. Nettleien blir dyrere der det er lengre avstander mellom forbrukerne og færre å fordele leien på. Nå er region Øst preget av sterk befolkningsvekst, og det kan jo virke lovende for fremtiden med tanke på strømprisene. Det er likevel flere ting som påvirker størrelsen på nettleien. Den settes på bakgrunn av lokasjon, nettselskap, strømforbruket ditt, type hovedsikring og statlige utgifter.
På den andre siden er Region Øst også preget av kraftunderskudd, noe som kan påvirke prisene oppover igjen. Transformatorstasjoner flere steder i regionen oppgraderes, slik at etterspørselen kan dekkes.
Hvordan bestemmes dagens strømpris?
Strømprisen bestemmes av flere faktorer, og de fleste av oss har innsett at vinteren kan være besværlig. Etterspørselen øker, og dersom produksjonen av kraft samtidig minker så vil prisene skyte til værs. Nå er vi likevel ikke alene om strømmen, vi samarbeider med flere land. Vi eksporterer og vi importerer også kraft. Norge ligger under kraftbørsen Nord Pool. Her handler alle leverandørene strømmen inn til spotpris. Prisen på strømmen blir satt dagen før, men den endrer seg time for time underveis. Strøm er ferskvare, den kan ikke lagres. Derfor skal strømmen som produseres også forbrukes. Etter at leverandørene har handlet inn strøm fra kraftbørsen, videreselger de den til oss kunder. Den selges på ulike måter i form av ulike avtaler.
Finn den beste strømavtalen i Drammen
I de siste årene har vi fått mye mer aggressiv reklame fra strømleverandører. For å forstå et tilbud, bør man også forstå hva det går ut på. Det er ikke bare hvilken strømleverandør i Drammen du ønsker som har betydning. Hvordan din husstand forbruker strøm er svært utslagsgivende på hvilken avtale du bør ta. Forbrukerrådet gir en ganske klar tale til de norske forbrukerne. De mener at så mye som 3 av 4 kunder kan spare opptil 30 % av strømkostnadene sine ved å bytte leverandør. I tillegg øker konkurransen når forbrukerne bytter leverandører. Dette vil igjen skape bedre tilbud. De nye strømmålerne gjør det lettere å lese av strømforbruket, man kan se forbruket hver eneste time.
Vi skal se litt på variasjonen når det gjelder strømpriser i Drammen, alt etter hvilken avtale du vil gå for. En avtale med spotpris og et årlig forbruk på 16000 kWt per år, vil gi månedspriser som varierer fra 956 kroner til 1143 kroner. Endrer vi til avtale med fast pris vil prisene variere fra 399 kroner per måned helt opp til 953 kroner per måned. Da vil billigst strøm i Drammen komme fra Agva med litt ulike lengder på avtalene. Deretter følger Tindekraft og SFE Fast. En avtale med variabel pris vil i dag ligge mellom 400 kroner måneden fra billigste leverandør og opp til 1120 kroner måneden fra den dyreste.
Med så store variasjoner, er det bare trist dersom forbrukerne ikke undersøker mulighetene de har.
Hvilken avtale bør jeg velge?
Nå så vi nettopp på hva prisene vil gi i dag med utgangspunkt i de ulike typer avtaler vi kan velge. Det som er sikkert, er at du bør velge den avtalen som passer din husstand best. Da bør du se på hva slags forbruk dere har, når på døgnet bruker dere mest strøm og kan dere eventuelt endre det til å bruke mer strøm den tiden på døgnet når strømmen er billigst? Vi må også ta i betraktning at strømprisene endrer seg, og som regel blir høyere på vinteren når forbruket vårt øker. Forbrukerrådet sier at i de fleste tilfeller så lønner det seg på lang sikt å ha en spotprisavtale. På den andre siden så bør du vite at du klarer noen harde vintermåneder med høyere strømregninger.
Sammendrag
På sommeren går dagene som regel lett, og vi tenker ikke så mye på strøm. Dette er fordi vi ikke bruker så mye av det. Dagene er varme og varmepumpa går ikke på full guffe hele dagen. Men når vinteren har meldt sin anmarsj begynner vi å tenke ganske mye på strøm og strømpriser. Vi har gjennom denne artikkelen gitt et godt grunnlag for hvordan du best kan finne billig strøm i Drammen. Strømprisene varierer ut fra flere forhold, og når du har vurdert hvordan din husstand forbruker strøm, har du kanskje bestemt deg for hva slags avtale som vil passe best. Da ligger alt til rette for et vellykket bytte av strømleverandør.
Ofte stilte spørsmål
Forbrukerrådet anbefaler spotprisavtaler fordi de viser seg å være de avtalene man kan spare mest på over tid. Likevel må man være forberedt på noen måneder med høyere regning.
Å bytte strømleverandør er veldig enkelt. Nå kan vi gjøre den vanskelige jobben med å innhente priser og avtalevilkår. Den hardeste jobben for kunden er å se på hvilken type forbruk husstanden har. Dette for å vurdere om det blir best med en spotprisavtale, en fastprisavtale eller en variabel avtale.