Tibber

Om Tibber

Tibber er et veldig annerledes, moderne og nytt strømselskap som ble grunnlagt i 2016, som for tiden er tilgjengelig i Norge, Sverige og Tyskland. Om du er på utkikk etter et fremtidsrettet strømselskap trenger du ikke lete lenger enn til Tibber, som er selve definisjonen på et bærekraftig, fremtidsrettet og moderne strømselskap med kundens og planetens beste interesse i tankene. Selskaper ble grunnlagt av to unge, klimabevisste teknologientusiaster som etter flere år i energibransjen så seg lei av å jobbe for eldre strømselskap tilrettelagt for fortiden, og heller ville skape et strømselskap for nåtiden og fremtiden. 

Anbefalte strømavtaler
2 øre/kWt
Påslag
1 måneder
Garantet pris
1,220.60 kr
per måned
88.62 øre/kWt
Annonse Bytt nå Detaljer
Vilkår
Standard varslingslingsmåte ved prisendring: email
Oppgitt pris tilbys til følgende kunder: Nye og eksisterende kunder
Betaling: etterskudd
Slik regnes prisen
Spotpris i dag
86.62 øre
+
Påslag
2 øre
=
88.62 øre
+
Forbruk 1333 KWh à 88.62 øre
1,181.60 kr
+
Fastbeløp til Tibber
39 kr
=
Estimert strømkostnad denne måneden
1,220.60 kr
2 øre/kWt
Påslag
1 måneder
Garantet pris
1,220.60 kr
per måned
88.62 øre/kWt
Annonse Bytt nå Detaljer
Vilkår
Standard varslingslingsmåte ved prisendring: email
Oppgitt pris tilbys til følgende kunder: Nye og eksisterende kunder
Betaling: etterskudd
Slik regnes prisen
Spotpris i dag
86.62 øre
+
Påslag
2 øre
=
88.62 øre
+
Forbruk 1333 KWh à 88.62 øre
1,181.60 kr
+
Fastbeløp til Tibber
39 kr
=
Estimert strømkostnad denne måneden
1,220.60 kr

Hvorfor du bør velge deg Tibber

Strøm topper årlig klagestatistikken til Forbrukertilsynet av flere grunner. Enkelt sagt har dinosaurene i energi bransjen i lang tid satt sammen kryptiske, kompliserte strømavtaler med skjulte pris påslag i sine avtaler og levert skitten strøm. Strømselskap har i alle år vært mest opptatt av en ting; å selge mest mulig strøm for å tjene mest mulig penger. Dette er en forretningsmodell som hører fortiden til, og ikke hører hjemme på dagens marked full av klimavennlig teknologi og strømløsninger. Tibber ble grunnlagt med denne informasjonen i tankene, og ble i det hele tatt startet opp for å tilby et fremtidsrettet, miljøvennlig alternativ til de tradisjonelle strømselskapene. Som sagt har strømselskap i alle år fokusert på å selge mest mulig strøm for å sikre seg mest mulig profitt. Dette er det bare de gamle strømselskapene som tjener på, siden et lavere strømforbruk har flere fordeler for alle andre enn nettopp de som selger strøm på denne måten. 

I stedet for å prøve å selge mest mulig strøm har Tibber tatt en u-sving her, og gjør heller det de kan for å selge deg minst mulig strøm, og de selger kun strøm med opprinnelse fra 100% fornybare kilder og ressurser. Tibber har faktisk ingen fortjeneste på mengden strøm du kjøper fra dem, som er uhørt i strømbransjen. Dette betyr at Tibber i gjennomsnittet er 7.7% billigere enn de største strømselskapene på markedet. Er du en av de som er opptatt av å sikre fremtiden for både deg selv og fremtidige generasjoner, bare benytte deg av fornybar strøm, redusere ditt strømforbruk og dermed være en del av klimaløsningen i stedet for å bidra til å forverre situasjonen er Tibber det rette alternativet for deg.

Klimavennlig og enkelt

Tibber investerer mye tid og ressurser for å utvikle fremtidsrettet strømteknologi for å gjøre ditt liv enklere, smartere og også for å redusere ditt strømforbruk. Både nåtiden og fremtiden er digital, og Tibber gjør derfor alt innen deres makt for å gi kunder de nødvendige verktøyene for å kunne forbruke strøm på en mer bærekraftig og effektiv måte. Dette gjøres gjennom Tibber sin app, hvor kunder vil få større forståelse og kontroll over sitt strømforbruk. Deres digitale plattform kjøper strøm for en billig pris hver eneste time, og selger sin strøm videre til kunder uten fortjeneste. Dette betyr at de derfor har et stort intensiv for å hjelpe kunder med å redusere sitt forbruk av strøm. 

Tibber har utviklet flere smarte løsninger for å redusere ditt strømforbruk og dermed også din strømregning i hjemmet. Et godt eksempel på dette er smartlading av elbiler, som automatisk vil lade elbilen når strømprisen er lavest i løpet av døgnet. Tibber sin banebrytende, smarte teknologi brukes faktisk til å balansere hele det svenske strømnettet, og lignende prosjekt vil i fremtiden også ta plass både i Norge og i andre land. Denne teknologien bidrar til at det ikke lenger er nødvendig å bruke like mye ressurser på å utvide strømnettet. 

Tibber Store

I stedet for å bekymre deg for den konstante endringen av strømprisen på kraftbørsen, og hvordan den vil påvirke din strømregning, er det anbefalt å fokusere på det som du faktisk kan kontrollere selv, nemlig ditt eget strømforbruk. Den beste måten å skaffe seg en billig strømregning på er er å redusere sitt forbruk av strøm. Takket være moderne teknologi blir dette stadig enklere å gjøre. Tibber Store er en markedsplass hvor du har muligheten til å ta kontroll over og redusere ditt strømforbruk. Alt du trenger til ditt smarthus, smart hjem eller smart fritidsbolig kan du finne i Tibber Store. Ting som en pulsmåler for hjemmet ditt, som gjør at du enkelt kan følge strømforbruket i ditt hjem i sanntid fra din mobiltelefon, til digitale værstasjoner er å finne her. Er du en av de som har elbil finner du alt du trenger for å trygt kunne lade din bil fra hjemmet ditt, fra ladeboks til ladekabel. Du har også muligheten til å skaffe deg integrert lading av Tesla og Volvo om du kobler bilen din til Tibber, som gjør at du vil kunne nyte fordelen med smart lading via Tibber. Smartbelysning er en annen ting som du vil kunne bruke til å redusere ditt strømforbruk, hvor du vil kunne styre belysning i hjemmet ditt smartere og mer energieffektivt. Alt du har behov for innen varmestyring er det også mulig å skaffe seg fra Tibber Store.

Varmestyring

Norske hushold har et over gjennomsnittet høyt forbruk av strøm, hovedsakelig på grunn av den lange, kalde mørke vinteren som kommer hvert år, og behovet for å bruke ressurser til å lyse opp hverdagen når solen ikke er oppe like lenge på dagen, og selvsagt også til å varme opp hjemmet. Over halvparten av strømforbruket til den gjennomsnittlige strømforbrukeren i Norge går vanligvis til å varme hjemmet, opptil 70% faktisk, som betyr at det er stort forbedringspotensial i dette området for å redusere eget strømforbruk og strømregningen. Du kan enkelt senke strømforbruket ditt med 9,3% ved hjelp av smart varmestyring. Benytter du deg av smart varmestyring fra Tibber vil du kunne optimalisere oppvarmingen med hensyn til strømpriser, vær og innetemperatur. Den gjennomsnittlige Tibber kunden sparer altså 9,3% på smart varmestyring kombinert med for eksempel Sensibo Sky, som fungerer med alle luft-luft varmepumper i Norge.

Tibber appen

Tibber selger kun strøm produsert ved hjelp av fornybare ressurser, men den grønneste strømmen er selvsagt den du ikke bruker. Tibber jobber derfor kontinuerlig for å gjøre de som står i deres makt for å hjelpe deg til å redusere ditt strømforbruk. Et av de beste verktøyene som er tilgjengelig her er Tibber appen, som vil gi deg som kunde innsikt i ditt daglige strømforbruk, og dermed muligheten til å tilpasse ditt forbruk til en billigere regning. Hver eneste kilowatt du sparer vil ha gjøre en forskjell både på din strømregning og på miljøet. Full oversikt over ditt forbruk vil gjøre det mye enklere å ta grep for å redusere strømforbruket i ditt hjem, og finne en god balanse mellom redusert strømforbruk og økt komfort. Tibber sin app bruker en unik teknologi for å handle strøm, siden alt gjøres digitalt kan de handle strøm på en utrolig effektiv og smart måte, som er med på å redusere kostnader. Siden Tibber ikke har fortjeneste på salg av strøm går hele gevinsten rett til deg som kunde, som i snitt resulterer i 20% billigere strøm om du er kunde hos Tibber. Appen gir deg også muligheten til en enklere hverdag, hvor du kan styre alt du har av moderne utstyr i hjemmet fra appen, altså ting som smart oppvarming, belysning og elbil lading. 

Tibber Smart Strømavtale

Tibber har som sagt ingen fortjeneste på strøm og strømprisen. Som Norges første heldigitale strømselskap benytter Tibber seg av smart teknologi til å handle strøm for deg helt automatisk. Strømprisen du betaler om du er kunde hos Tibber er derfor spotpris eller innkjøpspris fra Nord Pool, den nordiske kraftbørsen, pluss maks 1 øre per kWt som utelukkende går til å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater. Dette er altså en helt digital og transparent strømpris, som er helt unik på det norske strømmarkedet og også nyskapende på verdensbasis. Du betaler kun 39 kroner per måned i fastpris, resten av utgiftene er helt avhengig av ditt forbruk, som Tibber altså jobber hardt for å redusere. Er du kunde hos Tibber får du tilgang til den nyeste og beste teknologien på markedet, i tillegg til analyser, for å kunne skaffe deg en billigere strømregning. All strøm hos Tibber inkluderer opprinnelse garanti på at den er produsert fra norske vannkraftverk eller fra solceller på private hjem. Ved hjelp av Tibber appen kan du faktisk også se hvilke kraftverk strømmen du bruker kjøpes fra, som er veldig greit å vite for deg som er interessert i dette. 

Hvordan tjener Tibber penger?

Det er veldig forståelig om du er litt skeptisk til noen som forteller deg at de ikke tjener noen som helst ting på å selge deg strøm, det høres jo faktisk for godt ut til å være sant. Likevel har Tibber null fortjeneste på strømprisen og strømsalget, selv om de er en strømleverandør. Det Tibber tjener penger på og lever av er det månedlige abonnementet på 39 kroner per månded fra hver kunde, som ikke er den største summen. Derfor er det viktig for Tibber å ha de beste produktene og tjenestene for å tiltrekke seg flere kunder, som selvsagt ikke er mulig om de lurer kundene sine. Den beste markedsføringen er å tilby de absolutt beste produktene og tjenestene, noe Tibber er veldig klar over, og derfor setter stort fokus på. Mesteparten av fortjenesten de har fra abonnementene de selger bruker de til å investere i smart teknologi for å hjelpe deg å senke strømforbruket ditt. Dette er veldig unikt at et strømselskap aktivt prøver å selge deg minst mulig strøm, siden de hos Tibber vet at dette er den rette veien å gå for en fremtidsrettet løsning på de ulike klimaproblemene. Ved å hele tiden tenke nyskapende, og utvikle nye, gode fremtidsrettede og bærekraftige produkter vil de over tid skaffe seg flere kunder. Derfor er de avhengig av å hele tiden være nyskapende, både for deg, seg selv og planeten. 

Solproduksjon med Tibber

I tillegg til å selge deg fornybar strøm uten fortjeneste, er Tibber også interessert i å kjøpe din overproduksjon av strøm fra ditt solcelleanlegg. Siden strøm er en ferskvare som brukes så fort den blir produsert, og dermed ikke egner seg særlig bra til lagring over tid vil din overproduksjon automatisk forsvinne til strømnettet. Inngår du en avtale med Tibber vil de kjøpe denne strømmen fra deg for 100 øre per kWh, eller 1 krone, inntill 1 000 kWh i året. Produserer du mer strøm enn dette vil  overskuddet flyttes over til Nord Pool sin kraftbørs slik at du har muligheten til å selge denne strømmen til markedspris, og dermed fortsette å tjene på din strømproduksjon. Ved bruk av Tibber appen vil du få oversikt over overproduksjonen din, som altså er den strømmen du ikke benytter selv men selger tilbake til elnettet, ved å gå til Analyser – Produksjon. Dersom du i tillegg har en integrert inverter i appen vil du også kunne se hvor mye av din produksjon du har benyttet selv, og hvor mye du har solgt. 

Kontaktinformasjon for Tibber Norge

SelskapTibber Norge AS
AdresseHafstadvegen 23, 6800 Førde
Epost[email protected] 

Sammenlign strømpriser nå

Strømprisen varier hvor i landet du bor. Skriv inn postnummer og finn billigste strømavtale.

Åfjord
Agdenes
Åkrehamn
Ål
Ålesund
Ålgård
Alstahaug
Alta
Alvdal
Alver
Åmli
Åmot
Andebu
Andøy
Årdal
Aremark
Arendal
Arna
Ås
Åseral
Asker
Askim
Askøy
Askvoll
Åsnes
Audnedal
Aukra
Aure
Aurland
Aurskog-høland
Austevoll
Austrheim
Averøy
Balestrand
Ballangen
Balsfjord
Bamble
Bardu
Båtsfjord
Bærum
Beiarn
Bekkelaget
Berg
Bergen
Berlevåg
Bindal
Birkenes
Bjerkreim
Bjørnafjorden
Bjørnøya
Bjugn
Bodø
Bokn
BØ (n.)
BØ (tel.)
Bømlo
Bremanger
Brønnøy
Brumunddal
Bryne
Bygland
Bykle
Dovre
Dønna
Drammen
Drangedal
Drøbak
Dyrøy
Egersund
Eid
Eide
Eidfjord
Eidsberg
Eidskog
Eidsvoll
Eigersund
Elverum
Enebakk
Engerdal
Etne
Etnedal
Evenes
Evje og Hornnes
Fannrem
Farsund
Fauske
Færder
Fedje
Fet
Fetsun-østersund
Fevik
Fikkjo
Finnøy
Fitjar
Fjaler
Fjell
Flå
Flakstad
Flatanger
Flekkefjord
Flesberg
Flora
Florø
Folldal
Forsand
Fosnes
Førde
Fræna
Fredrikstad
Frogn
Froland
Frosta
Frøya
Fusa
Fyresdal
Gamvik
Gaular
Gausdal
Geithus
Gildeskål
Giske
Gjemnes
Gjerdrum
Gjerstad
Gjesdal
Gjøvik
Gloppen
Gol
Gran
Grane
Granvin
Gratangen
Grimstad
Grong
Grue
Gulen
Hadsel
Halden
Halsa
Hamar
Hamarøy
Hammerfest
Haram
Hareid
Harstad
Hasvik
Hattfjelldal
Haugesund
Hægebostad
Heim
Hemne
Hemnes
Hemsedal
Herøy
HerØy (m.r.)
HerØy (n.)
Hitra
Hjartdal
Hjelmeland
Hobøl
Hof
Hol
Hole
Holmestrand
Holtålen
Hommelvik
Hommersåk
Hopen
Hornindal
Horten
Hønefoss
Høyanger
Høylandet
Hurdal
Hurum
Hvaler
Hyllestad
Ibestad
Inderøy
Indre Østfold
Iveland
Jan mayen
Jessheim
Jevnaker
Jondal
Jølster
Jørpeland
Kåfjord
Karasjok
Karlsøy
Karmøy
Kautokeino
Klæbu
Klepp
Kleppe
Kløfta
Knarrevik
Knarvik
Kongsberg
Kongsvinger
Konnerud
Kopervik
Korsvik
Kragerø
Kristiansand
Kristiansund
Krødsherad
Kvaløysletta
Kvalsund
Kvam
Kvæfjord
Kvænangen
Kvernaland
Kvinesdal
Kvinnherad
Kviteseid
Kvitsøy
Lardal
Larvik
Lavangen
Lærdal
Lebesby
Leikanger
Leirfjord
Leirvik
Leka
Leksvik
Lenvik
Lesja
Levanger
Lier
Lierne
Lillehammer
Lillesand
Lillestrøm
Lindås
Lindesnes
Lom
Lommedalen
Loppa
Lødingen
Lørenskog
Løten
Lund
Lunner
Lurøy
Luster
Lyngdal
Lyngen
Målselv
Malvik
Mandal
Marker
Marnardal
Masfjorden
MÅsØy
Meland
Meldal
Melhus
Meløy
Meråker
Midsund
Midtre gauldal
Mo i Rana
Modalen
Modum
Molde
Mosjøen
Moskenes
Moss
Mysen
Namdalseid
Namsos
Namsskogan
Nannestad
Narvik
Naustdal
Nærbø
Nærøysund
Nedre eiker
Nes
Nesbyen
Nesna
Nesodden
Nesoddtangen
Nesseby
Nesset
Nissedal
Nittedal
Nome
Nord-aurdal
Nord-fron
Nord-odal
Norddal
Nordkapp
Nordre land
Nordreisa
Nore og uvdal
Notodden
Nøtterøy
Odda
Oppdal
Oppegård
Orkanger
Orkdal
Os (hedmark)
Os (hordaland)
Osen
Oslo
Osøyro
Osterøy
Overhalla
Øksnes
Ørland
Ørskog
Ørsta
Østre toten
Øvre eiker
Øyer
Øygarden
Øystre Slidre
Porsanger
Porsgrunn
Råde
Radøy
Råhold
Rakkestad
Randaberg
Raufoss
Rauma
Rælingen
Re
Rendalen
Rennebu
Rennesøy
Rindal
Ringebu
Ringerike
Ringsaker
Risør
Rissa
Roan
Rollag
Rotnes
Rødøy
Rømskog
Røros
Røst
Røyken
Røyrvik
Rygge
Salangen
Saltdal
Samnanger
Sande (m.r.)
Sande (v.)
Sandefjord
Sandnes
Sandnessjøen
Sandøy
Sandvika
Sarpsborg
Sauda
Sauherad
Sel
Selbu
Selje
Seljord
Sigdal
Siljan
Sirdal
Skånland
Skaun
Skedsmo
Ski
Skien
Skiptvet
Skjåk
Skjervøy
Skodje
Smøla
Snåsa
Snillfjord
Sogndal
Sokndal
Sola
Solund
Songdalen
Sortland
Søgne
Sømna
SØndre land
Sør-Aurdal
Sør-Fron
SØr-odal
SØr-varanger
SØrfold
Sørreisa
SØrum
Spitsbergen
Spydeberg
Stad
Stange
Stavanger
Stavern
Steigen
Steinkjer
Stjørdal
Stokke
Stor-elvdal
Stord
Stordal
Storfjord
Strand
Stranda
Straume
Stryn
Sula
Suldal
Sund
Sunndal
Sunnfjord
Surnadal
Sveio
Svelvik
Sykkylven
Tana
Time
Tingvoll
Tinn
Tjeldsund
Tjøme
Tokke
Tolga
Torsken
Tønsberg
Tranøy
Træna
Tromsdalen
Tromsø
Trondheim
Trøgstad
Trysil
Tvedestrand
Tydal
Tynset
Tysfjord
Tysnes
Tysvær
Ullensaker
Ullensvang
Ulstein
Ulsteinvik
Ulvik
Utsira
Vadsø
Vågån
Vågsøy
Vaksdal
Våler
Valle
Vang
Vanylven
Vardø
Værøy
Vefsn
Vega
Vegårshei
Vennesla
Verdal
Verdalen
Verdalsøra
Verran
Vestby
Vestnes
Vestre slidre
Vestre toten
Vestvågøy
Vevelstad
Vik
Vikna
Vindafjord
Vinje
Volda
Voss
Vossevangern