Gå til sidens hovedinnhold

Billigere å leie bolig

Kraftig fall i hovedstaden.

I en pressemelding mandag melder det kommunale selskapet Boligbygg KF at markedsleien for første kvartal har falt med 5,8 prosent fra kvartalet før. Dette er det største leieprisfallet siden statistikken startet i 2002.

NA24 – din næringslivsavis

Fallet forklares med økonomi og utviklingen i boligmarkedet samt at første kvartal tradisjonelt er svakere enn andre kvartalet. I fjor høst og vinter knep flere banker igjen finansieringen, noe som førte til at flere ikke fikk finansiert boligkjøp, og dermed måtte ut i leiemarkedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I gjennomsnitt koster det 9.721 kroner per måned å leie en leilighet i Oslo. Nedgangen i utleieprisen gjelder for alle boligstørrelser i samtlige bydeler, men sterkest for hybler og ett roms leiligheter, melder Boligbygg KF.

Rekordmange ledige
De skriver også at tilbudet av leiligheter, for tredje kvartal på rad, er det høyeste som er notert siden statistikken startet.

Mot slutten av fjoråret fremsto eie som klart dyrere enn leie som følge av prisfallet på leiligheter. I første kvartal i år har både eie og leie blitt rimeligere. Kjøpsprisene har steget med 6,5 prosent fra desember til mars for leiligheter i Oslo, mens leieprisene har sunket med 5,8 prosent siste kvartal. Eie- og leiekost er dermed om lag på samme nivå.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken