Gå til sidens hovedinnhold

Billigere å reparere bilen

Nå trenger du ikke lenger gå til merkeverksted for å reparere og vedlikeholde Toyotaen eller Lexusen din. All teknisk informasjon ligger på nettet.

Dersom vi går endel år tilbake i tid, var det ganske greit å reparere sin egen bil.

Det meste du behøvde å vite sto utførlig beskrevet i håndboken, som det å overhale girkassen, eller justere ventiler.

Gode gamle dager
Men det var godt og vel tredve år siden. I de siste ti til tyve årene har bilprodusentene holdt vitale mål og verdier tett til brystet, slik at verksteder som ikke var merke-verksteder ikke skulle få tjene penger på å reparere bilen din.

For kort tid siden kom det et nytt direktiv fra EU som slo fast at alle biler skulle kunne repareres på alle autoriserte verksteder, uten at dette skal ha noen innvirkning på bilens garanti.

Datamaskin
Problemet har fremdeles vært at det er vanskelig å få tak i de nødvendige tekniske data, for å vedlikeholde moderne biler, som er mer lik en datamaskin enn en «motorisert kjøre-greie».

Toyota Motor Europa har nå tatt EUs direktiv på alvor, og lagt teknisk informasjon om sine biler ut på nett, tilgjengelig for alle.

Brukerne av siden kan også få tilgang til tekniske bulletiner, anvisninger for montering av utstyr og vedlikeholdsskjemaer. Et eget område for nedlasting av programvare for diagnoseverktøy er også på plass, skriver Toyota i en pressemelding.

Lett tilgjengelig
I tillegg til å oppfylle myndighetenes krav gir Techdoc-siden rimelig tilgang til teknisk informasjon som gjør det mulig for uavhengige verksteder å reparere Toyota og Lexus slik at eierne blir fornøyde.

Det kan søkes etter informasjon og oversikter over det som er tilgjengelig helt gratis. Data på CD kan bestilles, og alle autoriserte verksteder kan kjøpe platene.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken