Gå til sidens hovedinnhold

- Billigste lakseoppdretter

Meglerhus ser ekstremt gode resultater for Lighthouse Caledonia i 2010.

- Fortsatt en av de billigste lakseoppdretterne i vårt univers, det skriver DnB Nor Markets om Lighthouse Caledonia i sin morgenrapport.

Det er særlig i inneværende år at det ligger an til sterke resultater.

- Bevegelsen i volumene fra 2009 til 2010 og lav skatt gjør at 2010 ser ekstremt bra ut, men husk lavere volum i 2011. Likevel er det fortsatt et kjøp, skriver analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets morgenrapport.

Advarselen gjelder at selskapet nå opplever utrolige marginer og en god drift. Hatlebrekke minner om at selskapet kun har opplevd den gode driften i en kort periode, og at den viktige testen vil komme til sommeren. I 2011 vil dessuten skattenivået ligge på mer normale nivåer.

DnB Nor Markets venter at de vil legge frem et driftsresultat før IFRS på 4,8 millioner britiske pund i fjerde kvartal og at det vil gi et resultat per aksje på 0,006 pund. Marginen er ventet å ligge på 6 kroner per kilo noe som er på linje med tredje kvartal. Halvparten av kontraktene er gjort til faste priser.

De skriver også at dårlig vær i fjerde kvartal kan gjøre at det bør ventes at noe av volum fra fjerde kvartal blir flyttet til første kvartal 2010.

Hatlebrekke har et kursmål på 0,55 kroner per aksje i Lighthouse Caledonia.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken