Gå til sidens hovedinnhold

Herregud, for et skilt

De kristne i USA har funnet en ny kampsak.

GRATIS TEORIPRØVE:Test deg selv

Det har vært mye snakk om de tre bilgigantenes nært forestående konkurs.

Ford, Chrysler og General Motors (GM) har gjentatte ganger bønnfalt amerikanske myndigheter om økonomisk støtte, og nå ber også Detroits kristne om det samme.

Det var kristne felleskapet i Detroit under navnet «Greather Grace Temple» som arrangerte bønnemøtet for «de tre store».

På deres nettsider står det at deres leder, pastor Charles H. Ellis III, frykter at Detroit står i fare for å møte den verste økonomiske krisen på over 50 år.

Bekymringen for masseoppsigelse er stor, og alt står og faller på om Kongressen velger å redde bilindustrien eller ikke.

Mulig hjelp på vei
Det er nå blitt kjent at en redningspakke snart skal være klar, som skal omfatte mellom 15 og 17 milliarder dollar i krisehjelp. Demokratene håper at pakken skal vedtas i løpet av neste uke, melder ABC News.

Krisepakken er imidlertid langt under det ønskede totalbeløpet på 34 milliarder dollar, og en krisehjelp på 17 milliarder dollar er antatt å være nok til holde «de tre store» unna en økonomisk kollaps frem til mars måned.

De tre storsjefene lovet å produsere mer miljøvennlige biler med lavt utslipp dersom Kongressen ville hoste opp med et titall milliarder kroner for å redde dem.

GM gav uttrykk for at de ønsket et lån på 18 milliarder dollar, Chrysler 7 milliarder dollar og Ford ville ha 9 milliarder dollar.

LES MER:Bare en av ti vil gjøre dette

Dersom GM går konkurs, vil de ta med seg Chrysler og Ford ned i dragsuget, skal økonomen Mark Zandi ha uttalt på lufta i «Good Morning Amerika», forteller ABC News.

Dersom dette skjer, vil arbeidsløsheten i USA raskt stige til 10 prosent. Dermed kan det ikke syntes så rart at Detroits kristne nå ber til høyere makter om hjelp til en rask løsning.

Masseoppsigelse i Volvo
Volvo har nylig gått ut med meldingen om at 2.721 ansatte må gå dra den svenske bilfabrikken Volvo Personvagnar. Dette melder HegnarOnline.

Tallet er likevel ikke så høyt som fryktet, da hele 3.900 ansatte hadde tidligere mottatt oppsigelsesvarsel.

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Her er de store taperne

- Julegavetips til MC-frelste

- Her er nye Lancer

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken