(iBergen.no) - Tyven skal være glad jeg ringte politiet, sier bileier Tore Solberg til iBergen.no.

Så bilen på veien
I stedet for å la seg fakke av den rasende bileieren valgte tyven å trosse høydeskrekken og flykte opp på skråtaket, tre etasjer over bakken.

Litt før klokken 11.00 tirsdag kjørte Solberg fra Bergen sentrum i retning Sandviken da han plutselig så firmabilen sin komme kjørende mot ham.

Solberg reagerte da resolutt.

Vill biljakt
- Jeg kastet meg rundt og la meg etter ham, med en boogie-henger på slep. I Skuteviken ble veien for trang og jeg måtte stoppe for å koble fra hengeren. Da fikk han et lite forsprang. Men i Nordre Skuteviksveien så jeg bilen parkert. Sjåføren var borte, men det satt en passasjer i bilen. Jeg stilte meg da bak bilen slik at den ikke kunne komme ut, forteller Solberg.

Med ett øye på bilen, ringte han politiet.

- Bileier ringte og sa han hadde funnet igjen bilen sin. Han mente gjerningsmannen befant seg inne i huset bilen sto parkert utenfor, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Klatret opp på taket
Biltyven luktet antagelig lunten allerede da Solberg lå på hjul bak ham. For mens den kraftig irriterte bileieren sto og ventet på politiet, benyttet tyven anledningen til å stikke av.

Ikke lenge etter ble den desperate biltyven sett klatrende på taket på bygget. Han ble pågrepet av politipatruljen som rykket ut til stedet.

- Han ble tatt inn til oss og satt i arrest. Han er siktet for tyveri og vil bli avhørt senere. Så får vi se om han erkjenner noe eller ikke, sier Hilland.

Brukerutstyr i bilen
I mellomtiden har Solberg fått et lite gledelig gjensyn med firmabilen sin.

- Dette er en bil som tilhører Stiftelsen Motivasjon og Mestring, der jeg er daglig leder. Vi kjøpte denne bilen i fjor høst for 20.000 kroner og pusset den opp selv. Nå er den tilgriset med brukerutstyr og gud vet hva. Tenningen er også helt smadret etter at han tjuvkoblet den, raser Solberg, før han fyrer løs saftige gloser om tyven.

Fikk ny radio
Men, aldri så vondt at det ikke er godt for noe.

- Før den ble stjålet hadde den verken radio eller CD-spiller. Det har den fått nå, legger Solberg lattermildt til.

Bilen ble stjålet utenfor stiftelsens kontorer i Sandviken i løpet av helgen. Nå gruer Solberg seg til å sette den tilbake på sin faste parkeringsplass.

- Jeg frykter at gleden blir kortvarig, at bilen vil bli stjålet igjen så snart den kommer tilbake på plass. Hvis noen ønsker å sponse oss med en innbruddssikker bil kan de bare ringe, avslutter han.

Les flere nyheter på iBergen.no