Gå til sidens hovedinnhold

Biotech-selskap taper mer

Økt aktivitet og mer forskning sender resultatet i bioteknologi-selskapet Biotech Pharmacon ned.

Biotech Pharmacon leverte tirsdag morgen tall for fjerde kvartal og 2006. Selskapet kunne melde om salgsinntekter på 19,5 millioner kroner i kvartalet, mot 16,78 millioner kroner samme kvartal året før.

NA24 - din næringslivsavis

For året som helhet endte salget opp tre millioner kroner fra 2005 til 73,05 millioner kroner.

Personalkostnader steg fra 9,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2005 til 16,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor, men også andre utgifter relatert til økt forsknings og utviklingsarbeid trakk opp sammen med økte juridiske kostnader.

Driftsresultatet endte med et tap på 17,7 millioner kroner, mot et tap på 6,1 millioner kroner for samme kvartal året før. For året som helhet endte driftsresultatet med et tap på 40 millioner kroner, mot 16 millioner kroner samme periode året før.

Selskapet utvikler farmasøytiske produkter til behandling av immunrelaterte sykdommer, samt at de har utviklet det bioaktive stoffet SBG. Dette stoffet skal utløse mekanismer som styrker immunforsvarets evner til å ødelegge kreftceller, reparere sår og bekjempe infeksjoner, melder selskapet. Men store deler av selskapets inntekter kommer fra salg av ikke farmasøytiske helse- og diagnostikkprodukter.

Biotech Pharmacon har flere studier av SBG-preparat som skal settes i gang både i Norge og utlandet.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren