Gå til sidens hovedinnhold

Bisarr filmblanding: - Stjeler fra alle

Målet for Stephen Chow i den norgesklare «Kung Fu Hustle» var å stjele mest mulig fra andre filmskapere og kombinere det på den sprøeste måten han kunne tenke seg.

(CANNES/Side2) : Komikeren Stephen Chow tok sitt virkelige store skritt opp på den internasjonale filmhimmelen med kultfilmen «Shaolin Soccer». Denne helgen har hans nye komedie «Kung Fu Hustle» premiere i Norge.

LES ANMELDELSEN AV KUNG FU HUSTLE

Filmen er den største hollywoodsatsingen på en ikke-engelskspråklig film siden «Snikende tiger, skjult drage».

«En totalt bisarr blanding av de fleste asiatiske filmstilarter, alt fra kung fu-filmer, slap stick-komedie og suppesøte kjærlighetsfilmer. Kokt og knegget sammen av Stephen Chow som ikke har vært redd for å ta den helt ut og litt lenger», skrev vi i vår anmeldelse fra torsdag.

- Jeg er sikker på at en del av filmskaperne jeg har stjålet fra, synes det er litt drøyt, men ingen har sagt noe ennå, ler Stephen Chow da vi møter ham i Cannes.

Ideen til «Kung Fu Hustle» kom fra Chows egen barndom der han trøstet seg med Bruce Lee-filmer. Chow kommer fra fattige kår og har sagt komedien har vært en måte å overleve på.

- Bruce Lee har vært en stor inspirasjon i min karriere. Jeg skulle gjerne hatt ham med i filmen, sier Chow. Som har fått de fleste andre av sine kung fu-helter til å stille opp – og ikke minst koreografen Yuen Woo-ping fra «Snikende tiger, skjult drage».

Bippe stankelbein
- Han var den første jeg tenkte på og den siste som svarte ja, sier Chow. Inspirasjonskildene har vært alt fra suppefilmer til Bippe Stankelbein, og Chows litt sære humor gjennomsyrer hele filmen. Selv er ikke Chow en ekte kung fu-helt, men han sa at spesialeffekter ordnet en god del.

- La meg si det slik at jeg vet langt mer om actionsekvenser nå enn jeg gjorde før jeg begynte med denne filmen, sier Stephen Chow.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken