Gå til sidens hovedinnhold

Biskop-sønn ber om utsettelse

Bjarte Baasland, som er sønn av biskop Ernst Baasland, ber politiet om mer tid.

Politiadvokat Knut Horn sier til Rogalands Avis at politiet har fått en e-post hvor Bjarte Baasland (34) ber om ti dager til å forhandle med kreditorer før han melder seg.

Ifølge Horn er det uaktuelt, og han peker på hensynet til foreldrene, Bodil og Ernst Baasland som noe av begrunnelsen for avslaget.

Ernst Baasland, som er biskop i Stavanger, er sammen med sin kone Bodhild begjært konkurs på grunn av gjeld etter at konen tok opp store lån for å hjelpe sønnen ut av økonomiske problemer. Biskopen er for tiden sykemeldt.

- Må ta ansvar
– De har det vanskelig i den situasjonen de er i, og vi mener at Bjarte Baasland må ta ansvar med å komme hjem og forklare seg, sier Horn til Rogalands Avis.

Dersom Bjarte Baasland ikke melder seg for politiet lørdag vil det bli laget en foreløpig siktelse på ham og han vil bli etterlyst internasjonalt.

Store beløp
Det er antatt at Baasland, som tidligere var sjef for konferansearrangøren First Tuesday, oppholder seg i Tsjekkia, hvor han har drevet forretningsvirksomhet.

Totalt skal det dreie seg om flere titalls millioner kroner, og Selvaag-arvingen Cecilie Nustad skal alene gjøre krav på 26,6 millioner kroner. Den erfarne investoren Terje Mikalsen, som var venn av biskopen, har gitt et mindre lån.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken