Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det enda mer kø i Oslo sentrum

- Redusert fremkommelighet i en lengre periode, advarer Vegvesenet.

Utbyggingen av Bjørvika i Oslo sentrum går videre frem, og natt til torsdag starter en ny fase. Denne gangen er det snakk om en ren kapasitetsreduksjon, i det allerede tungt belastede området.

- Onsdag 01. februar kl. 22.00 stenges den korte tunnelen, samt vegen som i dag går under Bispelokket. Fra torsdag 02. februar kl.06.00 er disse vegene lagt utenom Bispelokket, og nytt kjøremønster etablert, skiver Vegvesenet i en pressemelding.

- Dette betyr redusert fremkommelighet mellom Bispevika og Oslo S når Operagata og Havneveien i en lengre periode skal fungere som «ny» lokal hovedvei i Bjørvika, skriver de.

Endringen vil trolig først og fremst få betydelige konsekvenser i rushtiden, når dette området allerede er svært overbelastet.

- Omleggingen gjøres i forbindelse med at selve rundkjøringen på «Bispelokket» skal rives for å gi plass til bygging av Dronning Eufemias gate. På Nylandsveien bro er det fortsatt innsnevring til et kjørefelt: med toveis trafikk begge retninger på avkjøringsrampen mot Oslo Sentralstasjon, melder Vegvesenet.

Situasjonen vil trolig bli svært merkbar for bilistene.

- Vi oppfordrer alle trafikanter til å beregne god tid i denne perioden og oppfordrer de som har mulighet til å reise kollektivt.

Vegvesenet sier ingenting om når de tror neste fase vil begynne.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken