Gå til sidens hovedinnhold

Bitter søsken-strid om makten

Samtidig som Carolines mann kjemper for livet, foregår det en bitter strid mellom de to prinsessene Stephanie og Caroline.

Det har lenge vært kjent at de to søstrene har et anspent forhold. Da Stephanie døpte datteren Cammille som hun har med sin forrige livvakt Jean Raymond Gottlieb, glimret Caroline med sitt fravær. Hun mener Stephanie har vanæret familien med sin villstyrige oppførsel og utallige kjærlighetsforhold.

Stephanie på sin side mener Caroline ikke skal legge seg opp i hvordan hun lever livet sitt. Hun kan ikke utstå Carolines snobbete ektemann, prins Ernst August av Hannover, og var heller ikke til stede da de to giftet seg.

Stephanies sønn til tronen?
Etter fyrst Rainiers død har konflikten tilspisset seg. Ifølge et gammelt traktat av 1918, vil Monaco gå over på franske hender om ikke den gamle fyrstefamilien får en mannlig etterfølger til tronen. Albert står for tur, men siden han ikke har barn, foretok fyrst Rainier en lovendring i 2002, slik at Carolines barn kan overta tronen.

Albert har nå alliert seg med Stephanie og vurderer å adoptere hennes 13 år gamle sønn, Louis, innen en to til ti årsperiode, skriver Expressen. Om så skjer, vil Caroline og hennes familie skyves lenger ned i arverekkefølgen til tronen, på tvers av fyrst Rainiers siste ønske.

Fyrsten begraves fredag.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken