- Jeg er jo så klart skuffa, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Nettavisen.

Det gikk ikke helt etter planen for det reaksjonære venstrepartiet da store deler av valgresultatet var klart natt til tirsdag. Partiet fikk ikke mer enn 1,1 prosent av stemmene, og fikk dermed ikke et eneste mandat på Stortinget. Moxnes mener det er spesielt surt å ikke få en stortingsplass for partiet når det stå om få stemmer.

- Vi fikk vel omtrent 11.000 stemmer i Oslo, og hadde trengt i overkant av 12.000 for å sikre stortingsplassen, forteller Moxnes. Ifølge NRK manglet partiet 1934, altså nærmere 2000, stemmer tirsdag morgen kl 11 for å komme inn på Stortinget.

- Mister en viktig representant
Mer enn å synes synd på seg selv og partiet, trekker Moxnes frem at han synes synd på de som nå mister en viktig representant for sine saker.

- De som nå kjemper mot pensjonsreformen, får nå ingen reelle representanter som kan sloss for deres sak. Dette gjelder og de som trenger en representant som vil kjempe mot den økende sosiale dumpingen i arbeidslivet, noe som nesten ikke har vært et tema i denne valgkampen, sier Rødt-lederen til Nettavisen.

Han velger allikevel å se fremover til blant annet kommunevalget i 2015.

- Samtidig må vi huske at det borgerlige flertallet ikke vil være eneherskere. Nå framover blir det viktig å bygge allianser med andre parti.

Fornøyd med valgkampen
Moxnes er og fornøyd med hvordan partiet gjennomførte valgkampen.

- Vi må huske på at vi og er et relativt nytt parti, som ikke ble dannet før i 2007. Vi har fornyet den tidligere politikken med en ny generasjon politikere, og vi har lært masse gjennom denne valgkampen, sier han. I tillegg forteller Rødt-lederen at partiet allerede har vokst i løpet av natta.

- Bare i løpet av natta fikk vi hele 140 nye medlemmer, de fleste unge folk, forteller Moxnes.

Her er de offisielle resultatene:

HTML EMBED

Mer fra Nettavisen: