Gå til sidens hovedinnhold

Prøver litt for hardt

Black Eyed Peas vil veldig, veldig gjerne gjenta suksessen fra fjorårets «The E.N.D.».

Black Eyed Peas
The Beginning
Interscope / Universal

Det er ikke noe tvil om at folka i Black Eyed Peas evner å levere hits som smeller. Låter som «Don't Phunk With My Heart», «Shut Up», «Where Is The Love?» og fjorårets «I Gotta Feeling» er bevis på det.

Og det er ikke noe tvil om gjengen prøver hardt på «The Beginning», også, kanskje litt for hardt. Albumet starter med «The Time (Dirty Bit)» som har samplet inn deler av klassikeren «The Time Of My Life» fra «Dirty Dancing». Hensikten er å gi låta en slående universell appell, men på denne siden av høyttaleren høres det litt billig ut.

Kvartetten blander som vanlig sjangere i høyt tempo, fra hip hop til pop, funk til disko, og du bør også denne gangen ha et godt forhold til elektronika for å forelske deg i «The Beginning». Oppdaget du bandet gjennom «The E.N.D.», er du på trygg grunn.

HTML EMBED
try {MusicNodes.addNode("95e17aaa-f211-4ed7-a04e-aeb99a7abc50", true);} catch (err) {}

Ingen utgivelse fra Black Eyed Peas uten høydepunkt, naturligvis, og helt i toppen skinner Fergie på «Fashion Beats». Apl.de.ap og Will.i.am klinker også til på den rytmetunge «Someday». Fergie er forresten mye mindre tilstede på årets utgivelse, og det er ikke nødvendigvis positivt. «Dont’s Stop The Party» bør redde ethvert tamt vorspiel.

Alt i alt høres «The Beginning» mer ut som «The continuation» av «The E.N.D.» enn noe friskt og nytt. Jeg finner nok å like til å gi bort plata med god samvittighet til jul, men samtidig ønsket jeg meg litt mindre autopilot.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken