Fredag 23.novemer er en av årets største handledager, Black Friday, og de norske nettbutikkene har kastet seg over bølgen.

Ole Martin Evensmo i Komplett no forventer at Black Friday får sitt norske gjennombrudd i år. På verdensbasis er det forventet at forbrukerne svir av godt over 3000 milliarder kroner!

Hva som er opprinnelsen til navnet er noe uvisst. Enkelte hevder at navnet oppsto i Philadelphia, hvor det i utgangspunktet ble brukt til å beskrive den tunge og forstyrrende trafikken som ville oppstå dagen etter Thanksgiving. Begrepet ble først brukt i 1966, og spredte seg utenfor Philadelphia først rundt 1975.

Andre mener at konseptet beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall – i regnskapet. Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.

Med så mange tilbud, kan det væra vanskelig å finne fem til de beste. Om du ikke er på jakt etter noe helt spesielt, gir Side3 deg en guide til hva vi mener er de ti beste kjøpene.

Sjekk oversikten over alle salgene her

iPad-tilbud

Det er ikke ofte du finner iPad på tilbud. Det gjør du i dag. Hos Elkjøp koster en 16GB Wi-fiutgave 3550 mot 3890 normalt. I den offisielel butikken er prisen 3 578 mot 3890 normalt. Det er for øvrig salg på de andre Apple-produktene hos Apple også.

Klokker fra Philip Stein

Den amerikanske nettbutikken Bloomingdales har et stort salg hvor du kan spare opp til titusen kroner på skinnjakker, men vi mener vel at klokketilbudet på Philip Stein er best. Du sparer rundt 2000kr per klokke mot original amerikansk pris. Den er allerede lavere enn norske, og selv med moms og tull så blir det mye billigere enn i Norge.

Maxim Magazine (digitalt)

Hvis du besøker Zino får du faktisk ett helt år med Maxim Magazine for 42 kroner. Jepp, 42 kroner.

60'' tommers plasma TV 3D

Nesten 6000 kroner i avslag får du på en LG-TV med 60 tommer og hele 3 D-er hos MPX.

Miele S4 støvsuger

Ja, støvsugere er ikke det mest spennende i verden. Det er likevel greit å få en som virker lenge, spesielt når prisen er satt ned fra 2295 kroner til 979 kroner...

30 prosent rabatt hos My Wardrobe

Å få 30 prosent rabatt på alle luksusklærne hos My Wardrobe betyr ganske mye. For en Polo Ralph Lauren-vinterjakken over er det for eksempel over tusenlappen.

Koden er EARLYBIRD30. Du finner også flere rabattkoder her.

Komplett Xtreme i75

Muligens ett av de råeste spilloppsettene som har blitt gjort tilgjengelig på nett koster 19 995 kroner nå. Det er faktisk 5 000 kroner i avslag. Hos Komplett.

Verktøykabinett

Hos den nye butikken Kompletthome, eller Jernia som vi kaller det, får du pipesett til over 40 prosent rabatt. Greit det, sier vi.

Nettsiden har også det som må være en av årets julegaver til han som har alt (men mangler en del verktøy). Verktøykabinett «Kendo» er satt ned fra 1695 til 666 kroner.

Playstation 3

Det er sannsynlig at det kommer en ny Playstation neste år, men dette synes vi begynner å ligne på gibort-pris. Hos MPX koster maskinen 1495 kroner. Dette er 12GB flash-utgaven. Et minst like godt kjøp er nok 500 GB-versjonen hos Elkjøp. Prisen der er 1795 kroner.

Art of Manliness Collection

Bøkene du MÅ eie er på salg hos amazon.com i forbindelse med Black Friday. Denne samlingen er i en fin sigarboks med ekstra stasj. Kjøp! (Prisen er 93 norske kroner før porto, og bøker er tollfritt).

Du finner boken her

Finn lenker til butikkene her, samt en guide til tilbudene

Vil du anbefale andre gode tilbud? Del med leserne i kommentarfeltet under.