(Side2:) Vi kåret de 10 dårligste hardrock og metal-låtene til stor debatt, og legger hodet klart på hoggestabben igjen. Nå har vi nemlig laget listen over de 10 beste. En slik liste er selvfølgelig nok subjektiv og mange av dine favoritter vil nødvendigvis falle ut, så vi oppfordrer nok en gang til å la debatten rase:

Hvilke 10 sanger er de 10 beste innenfor metal og hardrock? Bruk kommentarfeltet nederst i saken til å si din klare mening.

Ett band har kun fått en sang på listen.

1. Black Sabbath - Iron Man
Spørsmålet var selvfølgelig nok ikke om Black Sabbath skulle være på listen, men hvilken sang av Black Sabbath som skulle være på listen. Til slutt falt vi ned på «Iron Man» - for hvilken sang kan være mer metall enn det?

HTML EMBED

2. AC/DC - Highway to Hell
Nok en selvfølgelighet på en slik liste er AC/DC, og her lot vi personlige favoritter spille inn. Bon Scott ble den valgte sangeren, og den valgte sangen viser motorveien rett til et visst varmt sted.

HTML EMBED

3. Iron Maiden - Run to the Hills
Riff av en annen verden, vokal fra himmelen og en sang de fleste som noen gang har hørt på hardere rock kan synge med på. Maiden har vært nesten like gode mange ganger, men aldri like bra.

HTML EMBED

4. Metallica - Master of Puppets
Metallica har mange riff som hadde fortjent en plass på denne listen, men vi bestemte oss for at vi måtte ha med Cliff Burton og da falt vi ned på dukkemesteren.

HTML EMBED

5. Mayhem - Freezing Moon
Den svarteste av all metall kan ha musikalitet fra en helt annen verden. For alle som mener at Black Metal er kun bråk så er dette et bevis på det motsatte. Ok, det er bråkete - men det er også musikalsk.

HTML EMBED

6. Kiss - God of Thunder
Det nærmeste Kiss noen sinne har vært metall, og diskutabelt den beste sangen fra gruppa.

HTML EMBED

7. Led Zeppelin - Whole Lotta Love
Tidenes riff.

HTML EMBED

8. Motörhead - Ace of Spades
Noen sanger definerer en gruppe mer enn andre, denne kan definere mye. I hvert fall Lemmy. Strålende.

HTML EMBED

9. Guns 'n Roses - Welcome to the Jungle
Si hva du vil om W.Axl Rose, her rocker han som Elvis.

HTML EMBED

10. Dio - The Last in Line
Ronnie James Dio er snart tre hundre år gammel, men samtidig er han grunne til at svært mange liker metal og hard rock. Ikke overraskende med sanger som dette.

HTML EMBED