Gå til sidens hovedinnhold

Bladlusas hevn

Noen nedturer sitter langt inne. For pianisten Ariane Fouchecourt får det uante følger når Mélanie begynner som barnepike.

Et spill for piano (La tourneuse de pages) – Frankrike 2006. Regi: Regi: Denis Dercourt. Med: Catherine Frot, Déborah François, Pascal Greggory, Clotilde Mollet, Xavier De Guillebon, Christine Citti, Jacques Bonnaffé, Antoine Martynciow og Julie Richalet.

Aldersgrense: 11 år.

Hva som er tilfeldig og hva som er nøye utspekulert henger i løse luften, og det gjør det helt fra vi møter Mélanie i voksen alder. Denne pertentlige, pene og unge damen tar seg jobb hos et advokatfirma og blir etter hvert også benyttet som barnepike for firmaets eier.

En lysende fremtid som pianist ga hun opp som 10-åring etter å ha strøket på en opptaksprøve til konservatoriet. Som barnepike kan det virke som om hun har havnet ved en tilfeldighet hos en av sensorene som forstyrret henne under prøvene ved skolen.

Konsertpianist Ariane Fouchecourt var den gang mer opptatt med å skrive autografer enn å følge med på den unge musikanten. Dermed var det slutt på konsentrasjonen og prøvespillingen gikk til helvete.

Nå, 10 år etter, er det kanskje noen andre som vil slite med konsentrasjonen. Mélanie blir ikke bare barnepike, men får det høytidelige oppdraget med å snu notearkene for den kjente pianisten (bladlus). Den bestemte lille jenta får nå innpass både her og der. Følelser er jo en viktig del av et hvert hevntokt.

Mélanie sjarmerer ikke bare en familie, men oss alle i denne sorgmuntre sonaten. Det er aldri skremmende og ekkelt, men bare intenst og lavmælt. Den klassiske musikken legger seg også godt under huden på filmens ferd inn i den personlige universet til en ung jente.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter