Gå til sidens hovedinnhold

Blandet fra Hydros børsaspirant

Polymers Holding slet med bom i kraftmarkedet.

Norsk Hydros datterselskap Polymers Holding er ute med sitt resultat for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet, som skal få navnet Kerling, hadde et driftsresultat på 173 millioner kroner i årets tre første måneder. Det er en klar bedring fra 256 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Før avskrivninger falt driftsresultatet (EBITDA) i første kvartal på 286 millioner kroner, mot 361 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultatet kom fra en omsetning på 1.893 millioner kroner, en oppgang fra 1.595 millioner kroner i første kvartal året før.

Driftsresultatet påvirkes negativt som følge av en derivatkontrakt i kraftmarkedet med et urealisert tap på 50 millioner kroner millioner i første kvartal 2007, sammenlignet med en urealisert gevinst på 181 millioner kroner i første kvartal i fjor, skriver selskapet i en pressemelding.

- Korrigert for denne effekten er resultatfremgangen god, og skyldes i hovedsak forbedret margin som følge av lavere råvarepriser og høyere priser for PVC, skriver Polymers Holding.

Selskapet med det nye navnet Kerling har også tatt sikte på seg å bli et eget selskap på Oslo Børs. Søknaden om notering er allerede sendt, men Hydro vurderer fortløpende salg av selskapet som et alternativ til børsnotering.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien