Gå til sidens hovedinnhold

Blandet start i Asia

Hongkong var lyspunktet i det asiatiske aksjemarkedet.

Nyttårsaften ble det et rally i råvaremarkedet og det har smittet over på aksjemarkedet i Asia. Flere av de asiatiske børsene holder stengt på grunn av ferieavvikling i forbindelse med inngangen til det nye året.

NA24 - din næringslivsavis

I Hongkong var aksjehandelen i gang og reagerte positivt på oppgangen i råvaremarkedet. Flere tiltakspakker fra myndighetene spiller også positivt inn på markedene.

- Myndighetene kaster alt inn i systemet for å redde det, men bekymringen går på tidsrammen. På et punkt ville du tro at økonomiske fordeler vil oppstå, sier forvalter Jason Teh i Investors Mutual til Bloomberg News.

Hang Seng-indeksen i Hongkong endte opp 4,55 prosent til 15.042,81 poeng fredag. I 2008 falt indeksen 47,5 prosent, og klarte seg bedre enn flere av de andre indeksene i Asia. Likevel var fjoråret et av de verste i historien.

I Japan og Kina holder markedene stengt fredag.

Svake industritall fra Australia bidro til at ASX 100-indeksen falt 0,2 prosent til 3.713.80 poeng. Det er første gang siden år 2000 at indeksen faller på årets første dag.

Oljeprisen går noe tilbake etter rallyet Nyttårsaften. Kontraktene til den amerikanske lettoljen faller til rett under 42 dollar per fat, mens nordsjøolje omsettes for 42,35 dollar per fat.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken