Gå til sidens hovedinnhold

Blått i USA

Wall Street viser gryende toppform fredag morgen.

Indikatorene lyser blått i forkant av at handelen i New York starter.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktene på de viktigste nøkkelindeksene har en positiv retning. Nasdaq-fututen peker opp 0,87 prosent, mens S&P 500-futuren stiger 1,07 prosent. Dow Jones Indicative er opp 0,64 prosent.

Oppturen ble forsterket av at inflasjonspresset i den amerikanske økonomien er i ferd med å avta. Fredag kom det makrotall fra som viser at inflasjonen ligger innenfor den uoffisielle komfortable sonen til sentralbanken i USA.

Kjerneprisindeksen PCE økte med 0,1 prosent i juli. Fordelt over de tolv siste måndene er indeksen opp 1,9 prosent i juli. Det er samme nivå som i juni og innenfor den amerikanske sentralbanksjefens komfortable sone.

I juli økte husholdningenes inntekter med 0,5 prosent, mens forbruket steg med 0,4 prosent. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at indeksene ville stige med henholdsvis 0,3 og 0,4 prosent.

Sterke resultater fra blant annet PC-produsenten Dell er også med på å løfte børsene. I Asia startet børsfesten og Europa ble invitert med på laget. Nå ligger USA an til å følge etter.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021