Gå til sidens hovedinnhold

Ble enke etter en uke

Ingrid Espelid Hovigs biografi lanseres i dag.

Ingrid Espelid Hovig (89) slipper torsdag sin biografi, som er ført i pennen av Ingar Sletten Kolloen, skriver Bergensavisen.

Boken heter «Ingrid».

Døde 57 år gammel
Blant historiene som kommer frem i boken er de ni dagene fra bryllupet mellom TV-kokken og ektemannen Jan Inge Hovig til han døde på Ullevål sykehus.

Kolloen skriver om de siste ordene ektemannen ga kokken fra Askøy, før han ble hastet inn på operasjonsbordet:

«Gud er med oss begge, Ingrid, rakk Jan Inge å si, før han ble tatt videre,» heter det i boken.

Ektemannen døde bare 57 år gammel.

Ble sittende
«Ingrid har ingen erindring om hvor lenge hun satt i samme stol, før noen kom og ville gi henne en konvolutt som hun fikk forklart inneholdt Jan Inges armbåndsur og ring. Men det der skal ikke jeg ha, sa hun, reiste seg og gikk», skriver Kolloen.

Bisettelsen fant sted dagen før det nygifte parets planlagte bryllupsreise.

«Ingrid var sikker på at hun aldri ville komme til å bli glad igjen. Venninnene oppfordret henne til å snakke seg ut av sjokket og sorgen. Hun gjorde et forsøk. Det kjentes ikke riktig, ikke for henne», heter det i boken ifølge VG.

- Det var ufattelig, men jeg tenker som så at jeg bare må være takknemlig og glad over at jeg fikk oppleve en slik person som Jan Inge Hovig. Vi hadde det fint sammen på alle måter. Han var dynamisk og morsom, musikalsk og glad i naturen. Også utseendemessig var han en veldig flott mann, forteller Hovig i et ferskt intervju i «Hjemmet».

Bygget hytte i hans ære
I 2010 solgte Ingrid Espelid Hovig hytten i Trøndelag til 30 prosent over prisantydningen.

Den var tegnet av Espelid Hovigs avdøde ektemann, som var en kjent arkitekt. Han har blant annet tegnet Tromsøs landemerke, Ishavskatedralen.

Fru Espelid ferdigstilte hytten, til tross for ektemannens bortgang.

Broren skutt
Torsdag blir den populære TV-kokken intervjuet under presssekonferansen som går av stabelen i Oslo. I tillegg forteller hun historier fra gamle dager.

Blant annet forteller hun om siste gangen hun så sin bror, før han flyktet under krigen.

Broren Halldor ble skutt og drept i en fangeleir, bare 24 år gammel.

Han var flyger i «Little Norway», ble skutt ned og tatt til fange av tyskerne. Det var en uviss tid, men til sluttt fikk familien beskjed om at han var død. Først i 1988 fikk Espelid Hovig vite at broren lå i en krigsgrav i Polen. Da fikk familien en grav å gå til.

Les flere saker i Bergensavisen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken