Gå til sidens hovedinnhold

Ble reddet av kolleger

En 49 år gammel mann var døden nær da han ble truffet av en 600 kilo tung pakke med takbjelker. Snarrådige kolleger klarte å starte hjertet hans igjen.

Tragedien var et faktum på Sotra Takstol AS, klokken 07.50 mandags morgen da den 49 år gamle mannen sto helt alene og skulle laste store takstolpakker over på lastebilen sin. Uvisst hvordan, har den ene pakken kommet over mannens brystkasse og satt ham i klem mellom pakken og lastebilplanet.

Hjertestand

I mellom fem og ti minutter lå mannen i denne posisjonen, før kolleger fant ham. Da hadde 49-åringen fått hjertestans. De snarrådige kollegene fikk mannen løs og startet øyeblikkelig gjennopplivning. Etter kort tid fikk kollegene start på lastebilsjåførens hjerte igjen og mannen var bevisst da luftambulansen ankom fabrikken på Ågotnes på Sotra.

Punktert lunge

Han ble fløyet til Haukeland Universitetssykehus for behandling, blant annet for en punktert lunge, opplyser daglig leder Tore Turøy ved Sotra Takstol AS.

- Vi har fått beskjed fra sykehuset nå at han er i bedre form, så det ser ut til at dette går bra. Vi er veldig lettet for det, sier Turøy til ibergen.no.

Roste kolleger

49-åringens kolleger fikk ros fra politiet da disse var på fabrikken for å kunne rekonstruere hendelsen. Etter den dramatiske starten på arbeidsdagen har Sotra Takstol AS nedlagt arbeidet for dagen og har nå viet arbeidstiden til samtaler for å få bearbeidet hendelsen.

Haukeland Universitetssykehus opplyser i en pressemelding at mannen er alvorlig skadd.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken