Gå til sidens hovedinnhold

Bli kvitt cellulittene

Kan den evige kampen mot cellulitter noen gang bekjempes? Vi har i hvert fall samlet noen gode tips til deg.

(SIDE2): Da Side2 tidligere i sommer spurte et knippe tilfeldige gutter på gata hva de synes om celulitter , var det mange som ikke engang visste hva det var. Men så er det ikke mange gutter som er plaget med cellulitter eller appelsinhud heller da.

Vi jenter vet derimot godt hva det er og det er bare noen få heldige som slipper helt unna. Har du først fått celulitter er det vanskelig å fjerne dem helt. Vi gir deg et knippe gode tips i kampen mot celulittene, og forhåpentligvis en bedre forståelse av hvorfor nesten alle jenter er plaget med den ruglete huden som ligner overflaten på en appelsin.

Hva er cellulitter?
Celulitter er rett og slett fett. I underhuden ligger det en del fett som er helt nødvendig for isolasjon. Disse fettcellene ligger kapslet inn i rom med «vegger» av bindevevsstrenger. Når disse blir mindre tøyelige ettersom årene går, og de blir fylt opp med mer fett enn du trenger, gir det en ruglete overflate.

Noen påstår at kvinner får cellulitter tidligere nå enn før, men forskere har tilbakevist dette. Enkelte tilfeller av appelsinhud er imidlertid arvelig, og derfor kan også unge jenter få cellulitter.

Hva hjelper?
De fleste hudleger vil si at det eneste som hjelper er å trene og redusere fettinntaket. De fleste er skeptiske til «vidunderkurer» og behandlinger. Allikevel finnes det en rekke produkter på markedet.

TV 2 hjelper deg kåret hjemme-serien Ice Cold Slimming duo fra Matis til best i test. Vi testet behanligen hos hudpleier, og fikk kuldesjokk. Les mer her.

En annen behandling som sies å hjelpe for celulitter er kanelbehandling. Dette er ikke en behandling som kan erstatte trening, men tar du en kur på fem ganger kan du gå ned hele to kilo, ifølge hudpleier Elisabeth Lein hos Beth's Beauty. Behandlingen har en drenerende og oppstrammende effekt og renser ut slagstoffer Den øker også fettforbrenningen.

Prøv en krem: En effektiv krem skal være Babor stop celulitte( kr 398)

Den inneholder mye koffein som får ut både avfallstoffer og vann av kroppen.

Shape massasje
Denne massasjen er populær om dagen. kanskje har du hørt om den allerede. mange av hudpleiesalongene rundt om tilbyr denne cellulitt-bekjempende behandlingen.

Selve massasjen er figurformende og veldig hard. poenget er at massasjen skal sette i gang blodsirkulasjonen.

Derfor får du celulitter:

Det er arvelig betinget
Har moren din celulitter? Da kan det hende du også får det på samme sted. Celulitter kan nemlig være arvelig.

Du har slanket deg for fort og for mye
Hopper du opp og ned i vekt som en strikk ball? Det ødelegger fettvevet over tid.

Du har en dårlig livsstil
Mye sukker, alkohol og for mye mettet fett gjør at cellulittene trives.

Du spiser for mye salt
Salt binder vannet i kroppen og kan gi deg vann-celulitter (opphopning av vann i kroppen)

Du trener ikke
Trening er det beste du kan gjøre for å forebygge cellulitter. Har du allerede fått dem, er trening også noe av det beste du kan gjøre for å bli kvitt dem. Trening øker blodsirkulasjonen i kroppen.

Du drikker for mye kullsyre
Kullsyre sies å ha en negativ effekt på celulitter

Kaffe og sigaretter
Sigaretter hemmer blodsirkulasjonen og kaffe er vanndrivende. Kutt ut røyken og drikk mer vann istedenfor.

(Kilde: Lommelegen)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken