Gå til sidens hovedinnhold

Bli kvitt tømmermennene

Ble det litt mye alkohol i går? Her er noen tips som kan hjelpe.

(SIDE2:) Nyttårsaften er over, og det er altfor sent å komme med gode råd for å unngå fyllesyke. Men selv om det banker i hodet og magen vrenger seg, er det noen råd du kan følge.

Ta en dusj
Det første du bør gjøre om morgenen, er å ta en dusj. Prøv å unngå for varmt vann. Dusjen gjør at du blir mer våken, i tillegg til at du slipper å lukte gammel svette og alkohol. Da føler du deg straks litt friskere.

Ikke drikk kaffe
Er du fristet til å drikke den obligatoriske koppen med kaffe når du står opp? Prøv å la være. Kaffe er nemlig vanndrivende, og det er nettopp kroppens mangel på væske som gjør at du føler deg så elendig.

Drikk vann
Kroppen din mangler væske etter for mye alkohol, og det er derfor viktig å få væskebalansen i orden igjen.

Ikke spis fet mat
Julematrestene i kjøleskapet bør ligge der litt til. Når magen er tom og du føler deg dårlig, kan kroppen reagere negativt på å få i seg for fet mat. Begynn dagen med noe enkelt, og spis heller fetere mat senere.

Ikke sluk maten
Når magen er tom, bør du ikke spise for fort. Det kan gjøre deg kvalm og uvel.

Spis sunt
Frister ikke det tørre brødet du kjøpte før helgen? Ta deg heller et eple. Frukt inneholder massevis av væske og vitaminer, i tillegg til at det gir deg energi.

Spis egg
Egg kan også være lurt å spise til frokost etter en hard natt. Det er energigivende og hjelper det med å bli kvitt giften alkoholen har påført deg.

LES MER: Sunn fyllesyk-mat

Gå en tur
Etter å ha spist frokost, kan det hjelpe med litt frisk luft. Om du er så dårlig at du ikke kan forlate huset, bør du i hvert fall åpne et vindu.

Tenk på noe annet
Ikke fokuser på hvor vondt du har det. Prøv heller å styre tankene over på noe annet. Siden du neppe orker å tenke altfor mye når du er fyllesyk, kan litt enkel og hjernedød underholdning være løsningen.

Ta tiden til hjelp
Hvordan bakrusen utarter seg varierer fra person til person, og slett ikke alle vil ha nytte av disse rådene. Men én ting er sikkert: Det går over. Fyllesyke varer sjelden mer enn 24 timer - ofte går det over etter noen timer.