Gå til sidens hovedinnhold

Bli lykkelig i alle dine dager

Vi avslører hemmeligheten bak et vellykket kjærlighetsforhold.

(YEYE): Når du har vært sammen med kjæresten en stund er dere kanskje ikke lenger stormforelsket og du føler at det er noe som mangler. Enten kan man velge å si hadet til hverandre eller så kan man overveie om noen av rådene nedenfor er verdt å følge:

Lykkelige par kan styre sjalusien sin
Om du innimellom føler et stikk av sjalusi, er det greit. Det viser jo bare at det du har, er verdt å se på og interessere seg for, og hvem gidder vel å være kjæreste med en som ingen vil ha? Men sjalusien og eiertrangen må ikke ta overhånd, for det kan drepe forholdet. Lykkelige par tillater at kjæresten velger sine venner - ikke ut fra kjønn, men ut fra kvaliteter. Ulykkelige par derimot, føler seg truet hvis kjæresten har eller får venner av det motsatte kjønn.

Lykkelige par unngår krangler
Lykkelige par kan håndtere uenigheter uten å drukne hverandre i kritikk, forsvarstaler og surmuling. Nøkkelen til å stanse en krangel er å akseptere at kjæresten tenker og gjør som han/hun gjør. Det finnes ingen fasitsvar på følelser, og det er vanskelig å argumentere mot at den andre føler det han/hun gjør. Lær å lytte til hverandre. Slik blir det nok vanskeligere å trekke feil slutninger.

Et godt råd: Neste gang en skikkelig krangel er under oppseiling, la kjæresten din snakke ferdig, også om det han sier sårer deg. Tell til ti inne i hodet. Du vil se avslappet, rolig og fattet ut hvis du sitter der i taushet.

Lykkelige par søker ikke det perfekte
Du skal ikke hele tiden forvente at kjæresten din er perfekt. Han eller hun er den han/hun er, og kan du ikke akseptere det, er det ikke sikkert at dere er skapt for hverandre. Unngå å belønne ham/hun når han/hun gjør noe du forventer. Da blir du bare skuffet hvis han eller hun ikke gjør det neste gang et problem oppstår. Lykkelige par elsker hverandre på tross av feil og meningsforskjeller og kan faktisk lære av den andres irriterende vaner.

Lykkelige par forblir mystiske overfor hverandre
Det høres kanskje merkelig ut, men faktisk kan det at man kjenner hverandre 100 % være døden for forholdet. Amerikanske undersøkelser viser at de lykkeligste parene gjerne er litt mystiske overfor hverandre. Det kan bidra til å bevare spenningen i forholdet, også om den ville, nyforelskede følelsen etter hvert skulle avta.

Et godt råd: Ta bevisst fri fra hverandre en ukes tid hver måned. Det er hardt, men når uken er overstått, vil dere overfalle hverandre som om dere nettopp hadde møtt hverandre.

Lykkelige par kan gi slipp på fortiden
Ulykkelige par har vanskelig for å tilgi og glemme. Ofte krangler slike par om de samme tingene på nytt og på nytt igjen. Omvendt vet lykkelige par når det er på tide å komme seg videre. Hvis kjæresten din dummer seg ut, så støtt ham eller henne, for da vil vedkommende fortsette med å komme til deg og fortelle deg det når noe skjer, og det gjør at det blir letttere å diskutere ting. For øvrig løser det heller ikke problemet å snakke det ihjel eller bringe det på banen når skaden er skjedd og det ikke lenger er noe dere kan gjøre med det.

Et godt råd: Hvis dere hele tiden krangler om det samme, så avtal å ta diskusjonen en gang for alle. Bli enige om at det heretter skal være forbudt å ta opp temaet, og fastsett en straff til den som tar det opp igjen.

Lykkelige par inspirerer hverandre
Kan du huske den gang dere delte fremtidsdrømmer og planla alt sammen? Med tiden kan slike stunder og drømmer forsvinne. Men det skjer ikke for lykkelige par. Ved å snakke om drømmer og planer sammen kan dere øke hverandres kreativitet og hjelpe hverandre til å bli bedre for eksempel på skolen eller jobben. Hvis dere inspirerer og tror på hverandre skaper dere også en god intimitet. Husk at dere er et team som skal støtte hverandre og dra hverandre opp.

Et godt råd: Avtal at dere skal bruke en kveld på å gjenoppta de gamle drømmeriene deres. Det kan kanskje føre frem til nye eventyr og kanskje drømmene kan gå i oppfyllelse?

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken