Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på galskapen

Verdens største dingsemesse er i gang. Her er noen av godbitene fra CES 2007.

LAS VEGAS (Nettavisen): Den første offisielle dagen av CES er nå over. Over 150.000 deltakere har flydd som gale blant mer enn 2.700 utstillere for å se hva som er nytt og ikke minst hva som er trendene.

HDTV
Ikke overraskende er det veldig mye fokus på HDTV, og i år er det først og fremst det som blir omtalt som «Full HD» som alle skal vise frem, det vil si skjermer og utstyr som har støtte for HD-standarden 1080p.

Det er ingen som tør å reklamere for noen andre HD-standarder enn dette i år.

For å få mest mulig oppmerksomhet har Sharp lansert en HDTV på hele 108 tommer. Den kommer neppe i produksjon, og selskapet er svært tilbakeholden på tekniske spesifikasjoner. At den bruker enormt med strøm er det dog liten tvil om; varmestrålingen fra skjermen er så høy at det nesten er ubehagelig.

Blu-ray vs. HD-DVD
LG har på sin side erklært krigen mellom Blu-ray og HD-DVD for avsluttet etter at har lansert en spiller som støtter begge formater.

De har også lansert en Blu-ray-brenner for datamaskiner som også kan spille ha HD-DVD. Det er nok likevel lite sannsynlig at dette er enden for kampen mellom de to lagringsformatene, det er nemlig mange selskaper som utelukkende satser på det ene eller andre.

Ellers bærer årets CES litt preg av å mangle de helt store nyhetene. Det meste er litt bedre, litt større og har litt annet design. Heldigvis er det noen produkter som skiller seg ut positivt og som gjør at CES blir en spennende opplevelse.

Se noen av produktene vi har kommet over den første dagen av CES i videoen i toppen av artikkelen og bildespesialen under.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken