Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på seiltur

I en ukes tid fremover kan du følge den staselige seileren «Bonita» på tur fra Bergen til Florø.

«Bonita» er en båt av den gamle skolen, en 32 fots Vindø 40 på 32 fot bygget i 1980. Den har mindre plass inni enn en moderne 32-foter, og cockpiten er langt smalere. Men det båten mangler av plass tar den igjen i sjarm!

- Det som kjennetegner en Vindø er fremfor alt et klassisk utseende samt mye treverk. En Vindø er langkjølt og mindre dyptgående enn moderne seilbåter. Kun på skroget kan en se synlig glassfiber, resten er teak og mahogni, skriver eier Paal Myking i bloggen sin.

Spennende kyst
Paal og sønnen Lars Andreas er nå på vei fra Bergen til Reksta utenfor Florø for å besøke Nettavisens båtekspert Olav Steimler, og du kan være med! Paal kommer til å blogge seg nordover. På veien seiler de to både gjennom beskyttet og lun skjærgård, og over åpne havstykker.

De skal krysse Sognefjorden, og de må komme seg inn den beryktede og dårlig merkede Stavfjorden uten å gå på grunn.

Eksamen
Turen er både sommerferie for de to, og «eksamen» for seksten år gamle Lars Andreas. Klarer han å få skuten trygt til Reksta og tilbake, får han ta henne på tur alene neste sommer!

Utstyr
En gammel båt mangler mye av det tekniske utstyret du i dag forventer å finne om bord i en seiler.

Sivilingeniøren Paal har installert gps og autopilot i «Bonita». I bloggen forteller han både om hvordan det er gjort, og hvordan utstyret fungerer på turen nordover.

Du kan også sende kommentarer og tips, og stille ham spørsmål.

Her finner du bloggen!

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte