Gå til sidens hovedinnhold

Bli ung av maten

Dyre kremer og trendy dietter er ikke det som skal til for å holde deg ung og frisk. Her er tipsene som hjelper.

(SIDE2): Du kan trene så mye du bare vil – spiser du ikke riktig hjelper det ikke. Her er noen av tingene du bør spise for å holde deg ung og frisk:

Gul løk
Det høres kanskje mye ut, men ifølge en ny studie bør du spise minst én gul løk per dag. Dette kan beskytte deg mot hele ni ulike krefttyper. Effekten reduseres med mellom 25 og 88 prosent. Det er faktisk det forhatte stoffet som gjør at du gråter når du skjærer løk som hjelper deg.

Brokkoli, spinat, hodekål
Ifølge Dr. Hibbert i «The Simpsons», er brokkoli den dødeligste planten som finnes, og den prøver å advare oss med sin grusomme smak. Vel, uansett om du liker det eller ikke: Brokkoli er sunt! Det samme er grønne planter som spinat og hodekål. Dette er faktisk noe av det aller beste du kan spise for å forebygge mot kreft.

Blåbær
De blå bærene er ikke bare lure å spise – de gjør deg også lur! Blåbær kan blokkere forandringer i hjernen og motvirke demens. Bærene beskytter også hjertet og øynene og reduserer kolesterolet.

Vindruer
Vindruer kan beskytte mot alderdom på flere måter. Blant annet beskytter de hjertet og binder frie radikaler i kroppen, noe som forebygger mot kreft. Du må imidlertid huske at vindruer kan gi skadelige bivirkninger, så du bør ikke spise altfor mye av dem.

Nøtter
Hjertet elsker nøtter, og bare to porsjoner på åtte gram per uke kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med elleve prosent.

Tomater
Minst to porsjoner med tomatsaus i uken, minsker risikoen for prostatakreft med 45 prosent. Det røde stoffet i tomatene kan også redusere kolesterolet og er bra for hjertet.

Te
I disse kalde, mørke tider er det greit å vite at varm te faktisk er sunt. Det er spesielt grønn te som anbefales. Te inneholder mange antioksidanter og beskytter blant annet mot kreft og benskjørhet.

Hvitløk
Hvitløken har for lengst fått plass på det norske kjøkken. I tillegg til å beskytte mot forkjølelse, kan hvitløk beskytte mot kreft og hjerteinfarkt.

Les mer om helse her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler