Gå til sidens hovedinnhold

- Blir som fotballspillere

Folks tillit vil følge journalisten, ikke mediet, tror Ben Hammersley.

BERGEN (NA24): Tilliten blant publikummet vil med noen få unntak følge journalisten og ikke mediene, mener journalist.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Multimediejournalist Ben Hammersley mener at publikums tillit til mediene er avhengig av journalistene, ikke mediene.

- Journalistikken vil bli som overgangsmakedet i fotball. Journalistene vil bevege seg mellom forskjellige arbeidsplasser oftere enn før, og de tar med seg tilliten fra arbeidsplass til arbeidsplass. Kun noen pilarer som BBC vil beholde tilliten, sa Hammersley under et foredrag i Bergen.

De beste nyhetsprodusentene
Hammersley er journalist i den britiske avisen The Guardian og var den første journalisten i The Times som skev om Internett. Han har klare oppfatninger som er de beste innholdsprodusentene på nettet.

- Åtte år gamle jenter er de beste nyhetsformidlerne. Fordi de har en oppstartsfilosofi – noe den store organisasjonen ikke har. Jentene ønsker bare å fortelle historiene sine og er ikke redde for å feile, poengterte han.

Vanlige folk best
Hammersley understreket poenget sitt ved å vise til at det mest populære innholdet på nettet kommer ikke fra de store organisasjonen, men er produsert av vanlige mennesker som legger dette ut på YouTube og MySpace.

- De forsøker seg frem og feiler og feiler gang etter gang, inntil de en dag lager noe so mer bra. Og da blir de millionærer, sa journalisten og fikk publikum med på en latterkule.

Hammersley la ikke skjul på at mye av innholdet på disse stedene var dårlig, men at de samtidig vil bli en utfordring for mediebransjen fremover.

- Disse vil ødelegge deg fordi de ikke spiller de store organisasjonenes spill, men forteller de historiene de selv vil.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen