Bloc Party
Intimacy
Wichita

(SIDE2): Hva skjedde med Bloc Party? I 2005 leverte de en glitrende debut med «Silent Alarm», ble hyllet opp i skyene og erklært redningen av britisk poprock. Ifjor kom «A Weekend in the City», et skikkelig gjennomført konseptalbum. Men hva er egentlig «Intimacy»?

Greit nok å bli inspirert, men når Kele Okereke og gjengen bruker de første fem låtene på å høres ut som Prodigy, The Cure og generell 90-talls rockpop faller de gjennom allerede der. Det virker lite gjennomtenkt og bærer preg av at bandet selv ikke vil det samme, eller ikke vil noe i det hele tatt.

Ikke ett spor setter igjen noe mer enn oppgitthet over latskapen, og godviljen man har fra de første to platene forsvinner etter å ha hørt omtrent halvparten av denne. Det fortsetter videre med langdryge spor som «Talons», «Better Than Heaven», som ikke hjelper. Dette er rett og slett en kjempekjedelig plate som ikke passer noen andre steder enn i bakgrunnen en mørk høstdag. Og ikke på en god måte.

Den eneste låta jeg kanskje husker er «Ion Square», og det er fordi den skiller seg ut. Resten er høyst forglemmelige låter med null særpreg og overproduserte tracks som sikkert i utgangspunktet var gode ideèr. Plata viser ikke en prosentdel av potensialet man vet de har.

Da Bloc Party startet opp var danserock er lite utforsket territorium, men knappe tre år senere har mye skjedd med denne scenen. Bandene de banet vei for begynner å overta. Derfor må de levere noe bedre, tøffere, tightere for i det hele tatt å være med i konkurransen.

Les flere anmeldelser her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!