Gå til sidens hovedinnhold

De beste motebloggene

Når siste mote har havnet på reklameplakater er det i realiteten ikke siste mote lenger. Her er den beste snarveien til å bli først med det siste.

(YEYE): Når du ser en trend på billboards over hele byen eller i de store motemagasinene har den allerede gått en lang vei. Hvis du vil vite hvilken retning samtidsmoten beveger seg i eller få inspirasjon til å oppgradere din egen look så sjekk ut disse linkene.

Innovatørene er folk flest
Felles for menneskene som er avbildet i bloggene vi har listet opp under, er at de har like mange lyter, bekymringer og gleder som folk flest. Det de skiller seg ut på er at de har 100 prosent god smak og er helt vanlige mennesker som har en evne til alltid å se smashing ut. De kan være, tykke, tynne, unge, gamle eller fattige for den saks skyld, verdien de sitter på er at de har genuin snøring på hva som ser bra ut. Du får ikke mer ekte input enn det. Dette er de store motehusene veldig klar over, det er derfor disse også henter inspirasjon fra motebloggene.

Lidenskap og tilgjengelighet
De som står bak bloggene er idealister med en egen evne til å lese trender og en sterk dragning mot mote. Motivasjonen deres er mer lidenskap og meddelelseslyst enn anerkjennelse og profitt. Takket være muligheten vi har til å kommunisere på kryss og tvers av tidssoner og landgrenser er tilgjengeligheten der 24/7 både for den som formidler bra mote og de som vil lese om den. Motemagasiner kommer som regel ut en gang i måneden eller sjeldnere, mens på disse bloggene får du intravenøst motepåfyll hver dag, fra hele verden.

Vanlige folk med kul smak
Det beste med bloggene er at de ikke i utgangspunktet er laget for kommersiell drift. Flere har etter hvert fått så mye anerkjennelse at de åpner opp for sponsorer, men det var ikke derfor noen av bloggerne i listen under startet. Det er derfor ingen som sitter og siler ut hva som kan være salgbart, hvilke bilder som ser best ut eller hvilke modeller som skal være med. Siden all denne filtreringen forsvinner i bloggene, sitter du igjen med bilder av vanlige folk med god smak, kule klær og en dønn ærlig stil. Siden de fleste av oss ikke har muligheten til å brushe oss opp i Photoshop hver morgen, er dette en mer naturlig og verdifull fremstilling av hvordan moten er akkurat nå.

Her våre anbefalinger:

Hel-Look
http://www.hel-looks.com/
Fordi finske tenåringer er minst like oppfinnsomme som japanske. Det viser kreativitet på en veldig kul måte og går ikke av veien for å legge inn store doser galskap. Helsinkis gatemote eller hel-looken om du vil, har for lengst blitt et begrep i det internasjonale motebildet.

Facehunter
http://facehunter.blogspot.com/
Bloggeren Ivan jobber for etablerte magasiner og er alltid der det skjer. Han rapporterer fra fester like mye som fra gata. Han er også mye ute og reiser i motemetropolene men har hovedbase i Paris. En av de største fordelene med denne bloggen er at den pusher grenser uten å bli teatralsk.

Stil in Berlin
http://stilinberlin.blogspot.com/
Berlin er en kreativ smeltedigel og det vises måten folk kler seg på. Her det mest bilder fra gata og gjennomsnittet for stilen er litt mer thrashy enn det du finner i speilblanke ungdomsmagasiner.

Stockholm Streetstyle
http://stockholmstreetstyle.feber.se/
Litt mer polert blogg. Her taes det ikke store sjanser og det er heller ikke her de første trendene dukker opp. Men, stilsikkerheten er maksimal og bloggen kan være et godt sted å besøke dersom du er i tvil om hvordan du skal kle deg for en kveld på byen. Skal du til Stockholm finnes det veldig mange linker til gode fester på disse sidene også.

Underbara Clara
http://www.folkbladet.nu/kategori/kultur-noje/mode/underbaraclara
Veldig personlig side, her kommer vi rett hjem til ei svensk jente som digger mote og digger å skrive om hva det betyr for henne. Denne bloggen passer bra for deg som er glad i 50-tallsstilen.

The Sartorialist
http://thesartorialist.blogspot.com/
Bloggen er av Time Magazine beskrevet som en av de 100 instansene som har mest innflytelse på designere i verden i dag. Her får du sjansen til å ligge i frontlinjen trendmessig uten å være i tvil om du er på rett vei. På denne siden kan du nemlig ikke gå feil.

Oslostil
http://oslostil.diggetydamn.com/
Startet av fotograf Hilde Holta Groven i 2006. Teamet har vokst siden den gang og målet deres er å vise at inspirasjon til hvordan folk kler seg kommer like mye fra gata som fra motemagasiner. De mener den beste tolkningen av samtidsmoten gjøres av helt vanlige folk i gata. Mye bra impulser fra Oslo i denne bloggen.

Stylebytes
http://stylebytes.net/
Norske Agathe Bjørnsdatter har en personlig blogg som oppdateres forholdsvis hyppig og har en bra kombinasjon av tekst og bilder. Hun blander gjerne alt av stiler og stiller som modell selv på bildene som er fulle av gode stemninger.

Reykjavik Looks
http://reykjaviklooks.blogspot.com/
De fleste trendforskere har Reykjavik som første stopp når de er på jakt. Det går mye i second hand og oppfinnsomme måter å kombinere stiler på. De første trendene har rett og slett en tendens til å oppstå på Island.

Style Bubble
http://stylebubble.typepad.com/
Hyppig oppdatert i dagbokform av bloggeren Susie Bubbles. Hun jobber selv med mote/reklame, er der det skjer og har generelt peiling. Hun blir invitert på visninger av de store motehusene fordi hun etter hvert påvirker så mange av sine lesere. Personlig og morsom.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken